Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    
KFUM Nässjö Basket

Inför Södertälje Kings- Nässjö Basket 2017-03-04

2017-03-03

Nässjö Basket står inför den kanske tuffaste av uppgifter när de på lördagen tar sig an Södertälje Kings på bortaplan. Södertälje, svensk baskets stora gigant under de senaste åren är dessutom i behov av vinst för ha chans till seriesegern och i matcher av denna rang säger erfarenheten att Vedran Bosnics lag är oerhört svårslagna. Tidigare under säsongen har lagen haft tre möten och Kings har vunnit utan större bekymmer i samtliga matcher.

Nässjö har en minst sagt dyster statistik mot Södertälje om man tittar historiskt men varje match mot Kings är en ny chans att fälla en av Sveriges vinstrikaste basketklubbar och varför inte i morgondagens match igen. Nässjö har varit utan chans i matcherna under säsongen men förhoppningsvis har coach Felix Alonso hittat nycklarna för att fälla Vedran Boscics gäng men en skada på Wictor Grenthe har gjort Nässjös rotation tunnare vilket oroar så här i slutfasen på grundserien. Nässjö tampas med flera lag om platserna 5-7 i tabellen och eftersom Borås idag förlorade mot Norrköping så kan Nässjö med en seger imorgon passera västgötarna tack vare övertag i inbördes möten.

Slutfasen kommer bli riktigt intressant och varje match är viktig inför stundande kvarsfinalspel.

NB_Lulea_wTJ035

 

#GoGreens

Text: NässjöBasket

Foto: Tomas Jansohn