Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    
KFUM Nässjö Basket

Förlust mot Kings i Telgehallen

2017-03-04

Södertälje Kings vinner dagens match mot Nässjö med 93-72. Ett hemmalag som var på riktigt spelhumör och sätter 12 av 17 trepoängare under första 20 minuterna är givetvis otroligt svårt att besegra och Kings la här grunden till en säker seger. Nässjö ska ha plus för att man aldrig slutar fightas och laget gör en bra andra del av matchen.

Södertälje visade mästartakter direkt från start och  efter en tempofylld förstaperiod är Kings i ledning 32-20. Hemmalaget visade upp ett kliniskt distanskytte och detta är inte lätt att freda sig mot. Reginald Johnson pigg i Nässjö offensivt och hela 13 poäng från hans händer under Q1. Nässjö slarvar i passningsspelet och samlar ihop 7 turnovers redan under första 10 minuterna.

Nässjö får tag i Södertäljes anfallsspel på ett klart bättre sätt i inledningen av Q2. Auston Barnes utnyttjas på ett effektivt sätt när han postar upp gånger flera och Nässjö tvingar fram en time-out vid ställningen 35-27 och i detta läge av matchen hade Nässjö momentum. Som så ofta efter en Vedran Bosnic time-out så vänder Kings över spelet till sin fördel och på någon minut har Kings betryggande 50-32 och ställningen i paus hela 58-39 till hemmalaget.

NB_Stalje1_wTJ019

Givetvis gigantisk uppförsbacke för Nässjö när laget kommer ut till Q3 men Nässjö visar god moral och laget gör en riktigt bra avslutning på matchen vilket är viktigt inför kommande uppgifter. Karim Wazzi styr på ett bra sätt och Nässjö får hemmalaget till att ta svåra avslut och skärpan hos hemmalaget är inte lika bra som under första delen av matchen. 19 poängs underläge i paus blir 21 vid fulltid och ett bra Södertälje Kings vinner utan att förta sig.

Ingen tid finns att deppa över förlusten utan fullt fokus för Nässjö på nästa uppgift som är Norrköping Dolphins på hemmaplan redan kommande tisdag.

#GoGreens

Komplett statistikhttp://www.fibalivestats.com/u/SBBF/303017/

Text; Nässjö Basket

Foto: Tomas Jansohn