Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    
KFUM Nässjö Basket

Inför BC Luleå- Nässjö Basket 2017-03-10

2017-03-09

Nässjö Basket reser till Luleå för match fredag kväll mot suveräna ligaettan BC Luleå.  Nässjö har tidigare under säsongen vunnit en och förlorat två matcher mot det tippade finallaget. Senast Nässjö gästade Luleå så startade hemmalaget i ett rasande tempo mot ett ofokuserat Nässjölag och matchen var avgjord tidigt och slutade 83-61.

Nässjö förlorade i senaste omgången hemma mot Norrköping Dolphins och i och med Borås seger så minskade möjligheterna att avancera i tabellen upp till sjätteplatsen. För Nässjö återstår nu tre matcher av grundserien och efter bortamatchen mot Luleå så gästas Nässjö av Borås och i sista omgången av Uppsala.

En grundserie som har varit minst sagt emotionellt riktig jobbig, efter att Raul Jimenez på försäsongen tvingades lämna laget pga sin sjukdom och därefter hans tragiska bortgång i inledningen av detta år. Coach Felix Alonso, hans medhjälpare i coachteamet samt spelarna har trots detta gjort det riktigt bra under dessa omständigheter och laget har hållit jämna steg med starka lag som Borås och Jämtland. Nässjö kommer med största sannolikhet ställas mot tabelltvåan i slutspelets första omgång och visst kan Nässjö överraska lag som Dolphins m.fl. och det kommer bli en spännande inledning av april månad.

Inför förra matchen tvingades Karim Wazzi och Wictor Grenthe lämna återbud och ingen av dessa två herrar kommer kunna medverka de närmsta matcherna. Wictor har tyvärr slagit upp sin gamla underbensskada och för honom väntar en lång rehabilitering och det blir mycket kännbart för Nässjö som tappar en viktig kugge i insiderotationen och vi lider verkligen med Wictor!

FullSizeRender (4)

Karim har drabbats av blindtarmsinflammation och behandlas nu för detta på sjukhus.  Karim låter hälsa från sjuksängen att han är tillbaka hungrigare än någonsin till kvartsfinalspelet och visst behöver Nässjö Basket sin energirika lagkapten såväl i omklädningsrummet som på banan. Vi hoppas nu på ett snabbt tillfrisknande för Karim!

#GoGreens

Text: Nässjö Basket

Foto: Privat