Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    
KFUM Nässjö Basket

Förlust mot tabellettan!

2017-03-10

Nässjö Basket förlorade kvällens svåra bortaatch mot BC Luleå med siffrorna 82-60 (45-31). Nässjö hade på förhand aviserat flera skador och läget blev inte bättre när också William Gutenius insjuknande kort före matchstart. Ett decimerat Nässjölag krigade på bra men hade ingen chans att rubba ett starkt BC Luleå.

Nässjö Basket gästade Luleå för andra gången denna säsongen och kvällens match blev mycket lik den första dvs BC Luleå kommer ut starkt och gör 25-13 på Nässjö under de första 10 minuterna och med greppet kopplat så är Nässjö därefter aldrig nära att närma sig poängmässigt. Nässjö gör poängmässigt förhållandevis jämna perioder för övrigt men hemmalaget ligger strax före i varje period och det ska också nämnas att Lulås coach Peter Ökvist roterar friskt bland alla sina spelare för spara energi till kommande matcher. Luleå är i stort sett omutbara på hemmaplan och ligans tabelletta stärker i och med kvällens seger sin position som bäst i Sverige.

NB_Lulea_wTJ119

Med Nässjös för kvällen tunna rotation så tvingas Coach Felix Alonso gå stora minuter på sina nyckelspelare och givetvis håller inte detta i längden mot detta motstånd. Samtliga Nässjös spelare svarar för en stabil insats och samtliga försöker och står upp hela matchen, men extra beröm förtjänar definitivt Nässjös center Dartaye Ruffin. Ruffin svarar återigen för en stark insats och med 19 poäng och 10 returer visar återigen ”Taye” att han tillhör toppen av den Svenska Basketligan på insidepositionerna.

Nässjö Basket avslutar nu grundserien med två hemmamatcher mot Borås och Uppsala och det gäller för laget att få tillbaka sjuka och skadade spelare och hitta en bra känsla inför slutpelet. Nässjös lag har stor kapacitet när de får lagspelet att fungera och det ska bli riktigt intressant att se dels vilken motståndare det blir, samt hur laget agerar mot densamma.

Statistik: http://basketliganherr.se/game/2753915/#stf

#GoGreens

 

Text: Nässjö Basket

Foto: Tomas Jansohn