Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    
KFUM Nässjö Basket

Inför Nässjö Basket-Borås Basket 2017-03-17

2017-03-16

Nässjö Basket tar emot Borås och lagens fjärde möte denna säsong väntar. Nässjö har med starka insatser besegrat Borås i två av de tidigare matcherna denna säsong och kan därmed med seger imorgon komma ur lagens inbördes matchserie med ett meriterande 3-1 överläge vilket borde ge Nässjöspelarna stort självförtroende inför det stundande kvartsfinalspelet.

Nässjö Basket avslutar grundserien med två hemmamatcher först Borås därefter Uppsala. För Nässjö talar det mesta i dagsläget att en sjundeplacering väntar och därmed möte i bäst av fem matcher mot den slutgiltiga tabelltvåan. Nässjö har haft en negativ trend med tre raka förluster men motståndet har varit tuffast möjliga i form av Luleå, Södertälje och Norrköping och det finns nu två chanser att studsa tillbaka på vinnarspåret innan play-off.

nb_boras1_wtj034

De tidigare mötena med Borås denna säsong har som vanligt när dessa lag drabbar samman varit dramatiska och bra basketmatcher. Borås Basket har blandat o gett en aning under säsongen men när de får till det så besegrar de tabellettan och när man har en mindre bra dag så har man förlorat mot jumbon. Inte riktigt likt det stabila Borås som vi vant oss vid under de senaste säsongerna men vi kan givetvis räkna med att när det nu drar ihop sig så kommer Borås visa hög klass och vara med och fajtas om SM – medaljerna.

Nässjö saknar Karim Wazzi (sjukdom) och Wictor Grenthe (underbensskada) i matchen mot Borås. Karim är hoppfull om spel i slutspelet men för Wictor är tyvärr detta uteslutet.

Nässjös headcoach Felix Alonso: ”Almost certainly, we´ll finish in seventh spot. Even winning the last couple games that we have at home, we don´t depend on ourselves. Anyway, we must win the last two games. Is very important to start the play-off with a good dynamic; and winning is the best way to get it.

Borås always is a tough opponent, they have very good players: physicals and with talent. And play a good basketball as well. We must play with a high rhythm on both ends and try that they don´t play the basketball they want”.

#GoGreens

 

Text: Nässjö Basket

Foto: Tomas Jansohn