Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    
KFUM Nässjö Basket

Nässjö Basket besegrar Borås för tredje gången denna säsongen

2017-03-17

Nässjö Basket svarar för en riktig krigarinsats och besegrar i kvällens drabbning Borås med 67-61 (38-25).  Vinsten i kväll är Nässjös tredje denna säsongen mot Borås Basket och en snygg skalp att ta med sig in i play-off. 

Borås Basket kom till Nässjö Sporthall i revanschärende, inget snack om den saken. I lagens inbördes matchserie var Nässjö inför matchen i överläge 2-1 och man hade alltså chansen att få kraftig revansch efter förra säsongens play-off serie som Borås vann med 3-1.

nb_lulea1_wtj080

Nässjö Basket med en heltänd Auston Barnes i spetsen började emellertid kvällens möte klart bäst och hemmalaget kunde sno åt sig en ledning med 11-2 efter 3 min 48 sek och man tvingade gästerna till en riktig tidig time-out. Nässjö hittade bra lösningar offensivt och man hade inga större problem att få Boråsspelarna att ta dåliga avslut. Bortalaget stod verkligen inte att känna igen till en början, spelarna var stillastående verkade springa fel i offence och Borås coachteam såg märkbart irriterade ut på bänken. Nässjö dominerar Q1 och leder med stora siffror 21-10 efter 10 min spel.

Borås inleder Q2 klart bättre och efter en 6-0 run har matchen tätat till sig men Nässjö jobbar sig tillbaka och efter några riktigt bra minuter har man svarat med att göra 11-0 inför en glödhet hemmapublik. Nässjö är klart bäättre under den första halvleken och man leder rättvist nästan i underkant med 38-25.

Många förväntade sig ett att Borås skulle komma ut stenhårt i Q3 och delvis hände detta. Bortalaget steg upp defensivt och Nässjö hade fantastiska problem i att göra poäng inledningen av den andra halvleken. Det tar nästan 3,5 minut effektiv speltid för Nässjö att få nätkänning, detta genom en fin prestation av Auston Barnes. I en poängfattig tillställning kommer Borås två poäng närmare under Q3 men Nässjö har ett stabilt grepp om matchen inför slutperioden.

nb_boras1_wtj003

Borås och då främst genom amerikanske pointguarden Jerome Seagears hade absolut inte gett upp utan de gör verkligen match av det under den sista perioden. Seagers är svårstoppad och med hans kreativitet skapar han stora sår i Nässjös försvar och det börjar också märkas att Nässjö roterar med kort manskap pga skador och sjukdomar. Nässjö lyckas hålla undan trots att man stundtals slarvar i slutskedet. Dartaye Ruffin har änu inte nämnts men han var verkligen den stora skillnaden mellan lagen ikväll och Nässjös center närmast pulvriserade Borås dito. Dartaye stannar på 18 poäng, 18!!! returer och 4 steals. ”Taye är kungen på banan och det är enbart fantastiskt att vi i Nässjö varit en del i hans utveckling som basketspelare under de senaste tre säsongerna och han har tagit kliv som inte många trodde var möjligt under säsong 1 i det gröna linnet.

Nässjö Basket gör det riktigt bra ikväll trots att man inför denna match endast haft 7-8 spelare kuranta och redo för träning. Coach Felix Alonso och övriga ledare runt laget ska ha stor cred för sin gameplan där man gör det riktigt svårt för Borås stjärnor som Sigurdarsson och Maråker. Samtliga Nässjös spelare som kommer redo för match har del i segern och segern i sig är viktig inför play-off starten som hela Nässjö nu ser fram emot. Motståndet i stundande kvartsfinal är än mer ovisst då BC Luleå ikväll förlorade samtidigt som Södertälje och Norrköping vann men någon av dessa kommer stå som  motståndare första helgen i april och det kommer bli dramatiskt!

Statistik: http://www.basket.se/Resultat/Matcher?id=18454&game_id=3356303&league_id=undefined&season_id=93259#mbt:11-400$t&0=1

#GoGreens#GoGreens#GoGreens#GoGreens#GoGreens#GoGreens#GoGreens#GoGreens#GoGreens#GoGreens#GoGreens#GoGreens#GoGreens#GoGreens

Text: Nässjö Basket

Foto: Tomas Jansohn