Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    
KFUM Nässjö Basket

Nässjö Basket vinner efter storspel mot Uppsala

2017-03-24

Nässjö Basket avslutar grundserien på absolut bästa sätt och utklassar Uppsala på hemmaplan med siffrorna 86-62 efter 49-30 i halvtid. Ett fokuserat hemmalag tog tag i matchen från start och man gav aldrig Uppsala minsta chans att vara nära poängmässigt i kvällens möte och vinsten  var helt odiskutabel och en fjäder i hatten för Nässjö att man även vinner lagens inbördes möten denna säsong, visst på poängskillnad men ändå något att ta med sig in i play off att man i inbördes matcher är bättre än både Uppsala och Borås.

nb_malbas1_wtj007

Kvällens möte mellan Nässjö och Borås var ointressant om man diskuterade tabellplaceringar, då det innan var klart att Uppsala slutar på plats fyra och Nässjö på plats sju men Nässjös spelare visade från start att man skulle gå all in för vinna inför sina hemmafans och gå in i slutspelet som ett vinnande lag. Nässjö startade riktigt bra och Nässjös Jonathan Peleg angav tonen med två klockrena trepoängare under de två första minuterna och 8-2 ledning för hemmalaget. Nässjö hann öka till hela 16-4 tack vare intensivt försvarsspel som tvingade bortalaget till tuffa avslut innan Uppsalas coach Gaines fick nog och kallade på time-out. Uppsala hade sin storstjärna Alexander Lindqvist tillbaka efter sjukdom men trots detta så stod inte Uppsalalaget att känna igen. Uppsala vaknar till i slutet av perioden men Nässjö leder rättvist efter Q1 med 19-12.

nb_boras1_wtj003

Nässjö fortsätter att dominera matchbilden i inledningen av Q2 och egentligen hela perioden som vann vinner med hela 30-18. Dartaye Ruffin är på ett härligt spelhumör och Nässjös center visar återigen att han äger 3 sekunders när han är på banan. Samtliga hemmaspelare levererar och det är riktigt kul att se Nässjöspelarnas spelglädje inför hemmafansen. Karim Wazzi är tillbaka efter några matchers frånvaro pga skada och kapens Karims medverkan är viktig för Nässjö ur flera aspekter. Han sprider energi och leder sitt lag såväl on- som offcourt och han ger Reginald Johnson chans till vila vilket är av stor betydelse för Nässjös spel.

Den andra halvleken blir relativt avslagen och Q3 präglas av mängder av foulavblåsningar vilket gör att matchen tappar tempo. Uppsal vinner perioden med två poäng 18-20 men Nässjö har full kontroll på händelserna.

Uppsala försökermed intensiv zonpress ändra matchbilden i Q4 men helt förgäves då Nässjö bekvämt löser densamma. Båda lagen spelar runt på sina manskap och Nässjö kan defilera till en säker seger.

Segern betyder som tidigare sagt inget för tabellplaceringen och Nässjö kan summera 15 vinster och 17 förluster efter avslutad grundserie vilket måste ses som absolut godkänt. Kanske mer än godkänt om man räknar in tragiken med coach Jimenez och de känslor som detta innebär för ett lag på denna nivån när man drabbas så hårt som Nässjö gjort innevarande säsong. Spelare och ledare har levererat men visst kan man känna att ingen är nöjd ännu trots segern ikväll. Coach Felix Alonso pratade inget om kvällens match när vi träfffade honom direkt efter slutsignalen ikväll, utan fokus var redan på play-off och visst såg han lurig ut när han planerade för framtida matcher.

BC Luleå vann ikväll mot Jämtland och mycket talar nu för att Luleå vinner serien om de nu gör jobbet och vinner mot Malbas hemma i slutomgången. Detta innebär för Nässjös del att de ställs mot Norrköping Dolphins i första omgången av play-off och visst är detta en intressant matchserie att se fram emot. Norrköpings coachteam med Adnan Chuk som högst ansvarig var till och med i Nässjö Sporthall ikväll och spanade in så visst räknar Norrköping med att det är Nässjö Basket som gäller i kvartsfinal.

Statistik från kvällens match: http://basketliganherr.se/game/2753943/#mbt:11-400$t&0=1

#Gogreens#Gogreens#Gogreens#Gogreens#Gogreens#Gogreens#Gogreens#Gogreens#Gogreens#Gogreens#Gogreens#Gogreens#Gogreens#Gogreens#Gogreens

 

Text: Nässjö Basket

Foto: Tomas Jansohn