Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    
KFUM Nässjö Basket

Kvartsfinalspel väntar mot starka Norrköping Dolphins

2017-03-29

Nässjö Basket har kvalificerat sig för slutspel för tredje året i rad och nu väntar Norrköping Dolphins i en spännande matchserie. Först till tre segrar gäller för nå semifinal och tabelltvåan Norrköping inleder på hemmaplan och har favören av att få en eventuell femte och avgörande match hemma i Stadium Arena. Under årets säsong har Nässjö haft det minst sagt svårt för Dolphins och östgötarna ståtar med  fyra raka segrar och är givetvis favoriter i denna matchserie!

nb_dolphins1_wtj035

 

 

Norrköping Dolphins har hittills dominerat samtliga möten mot Nässjö under säsongen 2016/2017 och laget har segrat med klara siffror 71-59, 85-63, 75-67 och 88-54. Norrköpings lagförsvar har vållat stora problem för Nässjö och man har haft stora problem med att hitta nycklarna till coach Chuks försvarsfällor. Nu är det emellertid historia och tidigare meriter gäller ej! Nässjös coach Felix Alonso och hans team har spenderat åtskilliga timmar till att just hitta de vinnande dragen i såväl anfall som försvar och det ska bli spännande att följa denna coachmatchen mellan två riktigt duktig baskettränare.

Förra året återfanns Cole Darling i Nässjö och hans framfart i Nässjö gav honom möjligheter till större kontrakt i en större organisation och Cole har verkligen fortsatt leverera för sin nya klubb. Cole är absolut en av de främsta importspelarna i ligan och han kommer verkligen till jobbet varje dag. Nu är inte Norrköping Dolphins bara Cole Darling, utan laget är välkomponerat från spot 1-5 och Coach Chuk med övriga i Dolphins ledning har verkligen lyckats med sitt lagbygge. De ”för evigt unga” spelarna Joakim Kjellbom, Johnell Smith och Mikael Lindquist har alla gjort en kanonsäsong och de tillsammans med Cole ligger bakom Dolphins starka tabellplacering. I laget finns också två ytterligare starka importspelare i form av Dejan Jeftic och Mikkel Plannthin, så visst är Norrköping homogena över hela banan.

NB_Lulea_wTJ110

Nässjö Basket har gjort en bra säsong och man avslutade riktigt starkt med två raka vinster mot starkt motstånd, Borås och Uppsala. Laget kommer väl rustat till Norrköping på söndag och flera spelare har visat toppform på slutet, inte minst Dartaye Ruffin. ”Taye” har verkligen ägt tresekundersområdet och egentligen har Nässjös center varit riktigt bra under hela grundserien. Inför säsongen fanns det stora förhoppningar om en topp 4 placering men med facit i hand så ska Nässjö vara nöjda med 15 vinster och man är endast tre vinster bakom tabellfyran Uppsala och två bakom femman Borås. Nässjö har också vunnit de inbördes matchserierna mot dessa lag under säsongen. Starka 3-1 mot Borås och 2-2 mot Uppsala men bättre målskillnad! Starkt av Nässjö! Nässjö har dock inte alls lyckats mot Norrköping och Södertälje samt 1-3 förluster mot såväl Jämtland som tabellettan BC Luleå.

Vi förväntar oss en härlig matchserie med fysisk basket och en härlig stämning på läktarna. Supporterbussar planeras till Norrköping på söndag och sedan fyller vi upp Nässjö sporthall  till bristningsgränsen kommande tisdag och visar vad den sjätte spelaren kan betyda i en matchserie av denna dignitet!

 

Aktuellt kvartsfinalschema: http://www.basket.se/Resultat/Serieoversikt?id=18514&league_id=4079

Nu kör vi så det ryker #Gogreens

 

Text: Nässjö Basket

Foto: Tomas Jansohn