Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    
KFUM Nässjö Basket

Inför kvartsfinal 2. Nässjö Basket -Norrköping Dolphins 2017-04-04

2017-04-03

 Nässjö Basket förlorade den första kvartsfinalen uppe i Norrköping med 63-49 i en fysiskt tät försvarsmatch från båda lagen. Imorgon väntar match två och visst talar mycket för en liknande matchbild i en fullsatt Nässjö Sporthall.

NB_Lulea_wTJ110

Kvartsfinal innebär basketfest och Nässjö Basket är närmast tvingade till seger imorgon och visst ska Nässjö kunna fixa detta på hemmaplan. Nässjö var inte långt borta i match 1 men laget körde fast anfallsmässigt och måste nu hitta bättre lösningar offensivt och skottprocenten måste upp när väl lägena kommer.

Nässjö gjorde en högklassig försvarsmatch i söndags och kan laget komma lika rätt på egen planhalva igen så har laget toppchans att för första gången denna säsongen besegra Dolphins och utjämna denna matchserie.

NB_Felix_wTJ024

Coach Felix Alonso: 
”Defensively we played a really good game in Norrköping. It’s the first time along the season that they score 63 points at home. The players did a great effort and they played really focus. Unfortunately, was not enough. Basketball is about score points and is impossible get a win with just 49 points. We have worked to find a solution and I wish we can score the open shots. 
We know that we are close to winning them. We’re playing at home and we have the support of our crowd. We want to have the chance to play another game in Nässjö”
#GoGreens
Text: Nässjö Basket
Foto: Tomas Jansohn