Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    
KFUM Nässjö Basket

Förlust igen mot Dolphins

2017-04-04

Nässjö Basket förlorar för sjätte gången denna säsongen mot Norrköping Dolphins. Dolphins det klart bättre laget  i matchinledningen och därefter fick ett vilt kämpande Nässjö jaga i uppförsbacke resten av matchen. Nässjö jobbade sig sånär i kapp men Dolphins vinner 73-77 och leder därmed kvartsfinalserien med 2-0.

NB_Dolpins2_wTJ046

Cole Darling var första periodens förgrundsfigur och medans övriga spelare skakade av sig sina kvartfinalnerver så passade Cole på att föra upp sitt Dolphins i en betryggande ledning efter 10 spelade minuter, 13-22. Dolphins är det klart bättre laget i Q1 precis som i match 1 så skaffar de sig ett poängförsprång som sedan coach Chuk skickligt agerar efter.

Nässjö Basket hittar ett klart bättre offensivt flyt under den andra perioden och man jobbar sig nästan helt ifatt. Kristian Heder Ternell ger laget energi med fina individuella prestationer och när Auston Barnes sänker en trpoängare fram till 39-41 i slutet av perioden så känns Nässjö som det klart hetare laget ute på banan.

Den andra halvleken är ett ställningskrig och lagen följs åt mest hela tiden men Norrköping ligger hela tiden precis före poängmässigt och Dolphins rutinerade manskap kontrollerar händelserna ute på banan.

Nässjö gör en bra andra halvlek och man stör favoriterna Norrköping ordentligt. Bortalaget rycker åt sig en 10 poängsledning mitt i Q3 men William Gutanius och Karim Wazzi levererar trepoängare och skjuter Nässjö tillbaka i matchen, Norrköping vinner perioden 18-18 och leder med tre poäng inför slutronden.

Q4 är högdramatisk och det är inte mycket som skiljer lagen åt kapacitetsmässigt. Norrkping har däremot mer rutin och Joakom Kjellbom och framförallt Mikael Linquist visar detta när deras lag som mest behöver det. Framförallt är det Lindquist som sårar Nässjö ikväll med sina 5 av 7 satta trepoängare. Kjellbom är också riktigt effektiv och han vinner tresekundersmatchen som så många gånger förr när han deltar i basketligamatcher. Auston Barnes reducerar Dolphins ledning 73-76 med 44 sek speltid kvar men när inte Nässjö i försvarspossession blockerar ut och nämnde Kjellbom tar offensiv retur så är matchen över för Nässjös del. Dolphins vinner och tar ledningen med 2-0 i denna kvarstfinalserie i bäst av fem matcher.

Nässö spelar nu med kniven mot strupen och laget måste vinna tre raka matcher mot ett lag som man förlorat sex raka emot under bara denna säsongen. Uppförsbacke De luxe…ja visst… men bollen är rund och med kvällens match på näthinnan så visst kan Nässjö göra detta!

Statistik: http://basketliganherr.se/game/3094765/#mbt:11-400$t&0=1

#GoGreens

 

Text: Nässjö Basket

Foto: Tomas Jansohn