Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    
KFUM Nässjö Basket

Inför kvartsfinal 3 mot Dolphins

2017-04-06

Nässjö Basket reser idag till Norrköping och Stadium Arena för kvartsfinal 3. Norrköping säkrar vid vinst en semifinalplats så med andra ord är det vinna eller försvinna som gäller för Nässjöspelarna.

Nässjö Basket har satt sig i ett minst sagt prekärt läge. Underläge 0-2 i matcher och sett över hela säsongen så har Dolphins förkrossande 6-0 i inbördes möten. Nässjö Basket var helt klart nära vinst i match 2 på hemmaplan och små marginaler avgjorde till östgötarnas fördel.

NB_Dolpins2_wTJ018

Kan Nässjö vända detta? Helt klart finns det möjligheter men laget måste prestera på absolut max av sin kapacitet och börja med att reducera matchserien ikväll. Att se längre fram än så finns inte utan bryta ner det till period för period. Det råder gott mod i Nässjös trupp och de kommer inte ge sig utan hård kamp och vi vet att de vill inte packa ihop säsongen redan ikväll. Coach Alonso måste hitta offensiva lösningar som inte funnits i de tidigare matcherna och samtidigt måste Nässjö få till försvarsspelet precis som i match 1.

Norrköpings coach Adnan Chuk säger på Norrköping Dolphins hemsida: Vi är ju inne i ett mycket hektiskt schema just nu och med den här tunna truppen är det extra känsligt med sjukdomar och skador. Jag är glad och stolt över våra spelare för hur vi klarade av matchen i tisdags och nu är det bara att hoppas att vi kan visa samma sak igen ikväll, då vi förhoppningsvis också får gott stöd från vår sjätte spelare – publiken. Har vi tur hinner Tim Schüberg friskna till så att han kan bidra med sina minuter, men det är en kamp mot klockan

 

#GoGreens

Text: Nässjö Basket

Foto: Tomas Jansohn