Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    
KFUM Nässjö Basket

Trots bra insats är säsongen över för Nässjös ligalag

2017-04-06

Nässjö Basket gjorde kanske sin bästa kvartsfinalmatch men det räckte inte mot ett starkt Norrköping Dolphins som vinner kvällens match med 69-63 och totalt 3-o i matcher. Dolphins är inte breda men deras spets och coach känns hetare än Nässjös vilket 7-0 i matcher visar över en hel säsong och vi från Nässjö önskar Dolphins stort lycka till i kommande semifinalspel. 

nb_dolphins1_wtj035

Nässjö Basket försökte verkligen från start störa hemmalaget Dolphins men som i övriga kvartfinaler skaffar sig favoriterna ett överläge under den första perioden och Dolphins skaffar sig ett grepp om matchen 14-5 efter fyra minuters spel. Nässjö visar dock att de inte kommer ge sig utan strid och laget svarar med en 9-0 run och utjämnar matchen, med en minut kvar av den första perioden. Auston Barnes gör en riktigt bra förstaperiod och han tillsammans med William Gutenius ligger bakom det mesta av Nässjös offensiva spel.

Matchen präglas av att fokus ligger på defensiven och inget av lagen glänser offensivt. Domarna ställs ideligen på prov och givetvis!!! favoriseras topplaget Dolphins vilket hemmalagets 32 straffkast mot Nässjös 17 visar (17-27 i fouls) men så har det varit hela säsongen och så länge domarna håller denna linjen så kommer lägre rankade lag få leva med det men visst är det trist för sporten Basket i Sverige.

Nässjö ligger under i paus med 38-33 men laget tar över matchen totalt i Q3 och här borde Nässjö utnyttjat situationen och skaffat sig ett rejält övertag. Dolphins visar helt plötsligt på rejäl osäkerhet offensivt och Nässjös försvar skapar ideligen stora problem för hemmalaget. Dolphins roterar på sina 6-7 bästa spelare och dessa visar trötthetstendenser under Q3. Det är egentligen endast Nässjös oförmåga att utnyttja situationen offensivt som inte gör att laget kan skaffa sig en stor fördel inför slutronden. Nässjö vinner Q3 med 14-8 och leder 47-46 inför avslutande 10 minuter.

Inledningen av Q4 blir olycklig för Nässjö. Auston Barnes får en tveksam offensiv foul och Dolphins Micke Lindquist sänker två trepoängare och allt momentum svänger över till hemmalaget. Efter detta släpps aldrig Nässjö in i matchen igen utan Dolphins lkan på ett mycket rutinerat sätt bevaka sin ledning och säkra sin semifinalplats. Givetvis klart välförtjänt vilket siffrorna 3-0 i serien visar.

Nässjö Basket kommer tyvärr aldrig upp till den klass som laget besitter under denna matchserie. Kanske beroende på att Dolphins defensiva skicklighet men Nässjö har aldrig fått flyt i sitt offensiva spel utan det har mestadels kännts krampaktigt och temposvagt. Däremot så har Nässjös försvar varit av högsta klass och det har hållit matcherna jämna och visst fanns det segerchans såväl ikväll som i tisdagens hemmamatch. Nu är emmellertid säsongen över och Nässjö Basket får ladda om batterierna inför säsongen 2017/2018. Endast två spelare står på kontrakt, Karim Wazzi och Mantas Griskenas. Så hårt jobb gäller för Nässjös ledning de närmta månaderna och klubbens målsättning med att ta nästa steg har inte kommit i år men det kanske inte är så konstigt om man tittar tillbaka på en säsong som kantats av tragiska missöden!

Bra jobbat Nässjö Basket!

#GoGreens

Statistik: http://www.basket.se/Resultat/Matcher?id=18454&game_id=3699959&league_id=undefined&season_id=93259#mbt:11-400$t&0=1

Text: Nässjö Basket

Foto: Tomas Jansohm