Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    
KFUM Nässjö Basket

Ny pointguard klar för Nässjö Basket

2017-07-21

 Sango Niang pointguard 23 år, 183 cm har skrivit kontrakt med Nässjö Basket över säsongen 17/18.

Sango Niang representerade under den förra säsongen Zamorano i Spanska LEB silver. Han snittade  14p och 4 ass på 28 min speltid. Sango har dubbla medborgarskap (Senegal och Frankrike). Han är uttagen i Senegals landslagstrupp och kommer ev spela i FIBA AfroBasket i början av september. Sango avslutade sina collegestudier 2015 på Simon Fraser University och ska nu påbörja sin tredje säsong som professionell basketspelare.

Niang-SFU-MBB

 

Sportchefer Homelius och Classon: Vi har diskuterat och scoutat väldigt många pointguards och är mycket nöjda över att vårt förstaval Sango Niang väljer Nässjö Basket före många andra klubbar som dragit i honom. Sango är en otroligt kvick spelare och han passar perfekt in i den profil av PG som vi sökt då vi vill spela en snabbare basket under denna säsongen. Han kan verkligen skapa sina egna avslut men är också riktigt bra på att sätta upp sina medspelare i läge. Vi är helt övertygade om att han kommer bli en stor attraktion i årets basketliga.

Coach Felix Alonso: ”I’m very happy to have Sango in our team. He’s a young player with a great potential. I saw him in the last part of his league in Spain and was awesome how he played. He’s going to play the Afrobasket which indicates the talent he has. He’s very fast and very good playing 1×1. He still has much room for improvement and we’ll work on it”

 

Video: https://www.youtube.com/watch?v=Z0C9hzvRAtA&t=120s

 

 

#Gogreens