Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    
KFUM Nässjö Basket

Amerikansk stjärncenter till Nässjö Basket

2017-08-20

Nässjö Basket har skrivit kontrakt med den amerikanske centern Isaiah Johnson, 23 år, 208 cm och 135 kg från  University of Akron. Johnson avslutade i våras en mycket framgångsrik collegekarriär med Akron ZIPS och han snittade  säsongen 2016/2017 16,6 poäng , 7,1 returer och 2,9 assists. Han belönades efter säsongen med att bli uttagen  i prestigefyllda Portsmouth Invitational Tournament. Denna uttagning visar verkligen klassen på Nässjö Baskets nya center och hans medverkan i den svenska basketligan ska bli riktigt spännande att följa. Isaiah ansluter Nässjö Basket under kommande vecka.

BigDog_Creighton

 

Coach Felix Alonso: ”I’m really happy with this acquisition. We worked very hard looking for a player to replace Ruffin, we have had patience and I think that we have gotten a player that can have a great impact in the league. He’s a very talent player with a big body, MVP in his conference, he played PIT (NBA Pre-Draft Tournament) doing a good job. He has a very good footwork to play on low post and he is very smart to find his teammates open; last season he finished with 3 assists per game. Amazing stats for a big. 

 ”Anyway, is very important remember that all our import players are rookies (Angelo, Demarcus, Thomas and Isaiah) and Sango is a newcomer in this league. Surely we are the youngest team in the competition: 23.9. We will need time to attach parts, even more knowing that Sango will be play Afrobasket with Senegal; but I’m very happy with the roster that we have. We don’t have the same experience that others but we’ll have other tools”. 

williams_isaiah_bigdog_h16_web

Sportchefer Homelius och Classon: ”Vi har haft tålamod med centerpositionen då vi vet hur viktigt det är att vi ersätter Ruffin på bästa sätt. Vi har nu hittat vad vi sökt och lyckats få Isaiah Johnson till Nässjö Basket och kanske är detta vår största värvning hittills, i dubbel bemärkelse. Johnson har en grym potential och vår förhoppning är att han redan från dag 1 går in och dominerar området under korgarna samt skapar utrymme för våra skyttar med sin blick för spelet”

 

Video: https://www.youtube.com/watch?v=kZ0hzpY0d5E

 

 

 

 

#Gogreens