Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    
KFUM Nässjö Basket

Förlust mot Umeå efter svag första halvlek

2017-11-03

Nässjö Basket förlorar kvällens hemmamatch mot Umeå Basket 78-85 efter paussiffrorna 28-51. Som siffrorna efter halva matchen visar så var Umeå det klart bättre laget under den första delen av matchen och trots att Nässjö lyfte sig flera klasser så håller inte denna prestation på hemmaplan om man vill vinna matcher i ligan.

I en på förhand öppen match börjar bortalaget klart bäst och Umeås startuppställning agerar fokuserat över hela banan och kan utan större problem leda med 16-6 efter halva perioden och förkrossande 24-9 efter 10 minuters spel. Pinsamt svag inledning på matchen från hemmaspelarna och en välfylld Nässjö sporthall var i stort sett helt tyst.

Tyvärr blir inte Q2 bättre om man håller på Nässjö och troligtvis får Nässjös fans genomlida de sämsta 20 effektiva spelminuterna under Nässjös elithistoria just ikväll. Umeå stundtals förödmjukar hemmalaget och dessvärre utan att man kan se vare sig aggresivitet eller frustration i hemmaspelarnas ansikten vilket är klart oroväckande.

NB_IsaiahJohnson_wTJ_547

Stort underläge i paus och givetvis stor uppförsbacke för hemmaspelarna. Nässjö kommer ut klart bättre från start i Q3 och det märks att Nässjös lagledning tagit fram hårtorken i paus. Nässjö agerar klart mer beslutsamt och även om kanske Umeå slår av en aning i intensitet så visar Nässjö under den andra halvleken att de är ett väl så bra basketlag som Umeå. Nässjö vinner den andra halvleken med  50-24 men förlorar totalt och kvällens insats är en riktigt stor besvikelse. I stort sett samtliga hemmaspelare kan leverera bättre men plus ändå till Isaiah Johnson som gör poäng kanska lätt när han väl få bollen inside men Nässjö utnyttjar honom på tok för lite. Isaiah har ett grymt övertag på Umeås insidespelare men ändå så envisas hemmalaget med att pröva andra vägar till avslut vilket egentligen är mycket svårt att förstå. Nej detta duger inte och Nässjö har mycket att jobba med. Spelet stämmer inte vare sig defensivt eller offensivt!Att komma ut så svagt till en fyrapoängsmatch som det var mot Umeå är inte profesionellt och om inte laget steppar upp så är en slutspelsplats snart utan räckhåll. Det är fortfarande spel under den första fjärdedelen av serien och massor av tid att leverera och vi hoppas verkligen  laget hittar rätt till nästa omgång uppe i Luleå, Kapacitet finns och det är nu hög tid att visa upp vad årets Nässjölag kan leverera tillsammans som lag.

#GoGreens

Text: Nässjö Basket

Foto: Tomas Jansohn

 

 

 

Statistik: http://www.basket.se/Resultat/Matcher?id=18454&game_id=3761573&league_id=undefined&season_id=97713