Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    
KFUM Nässjö Basket

Nässjö Basket utan chans mot Svenska mästarna BC Luleå

2017-11-10

Ett kraftigt nederlagstippat Nässjö Basket förlorar kvällens svåra bortamatch mot BC Luleå med 93-72. Efter en riktigt bra andra period var Nässjö med i matchen i halvtid men ett starkt hemmalag tryckte gasen i botten i inledningen av Q3 och vinner enkelt mot ett Nässjö som inte får spelet att stämma och efter att ha spelat mot samtliga lag en gång så ligger Nässjö sist och med bara en seger är det 4p upp till slutspelsplats.

Ett skadeskjutet Nässjö reser till Luleå för för ta sig an regerande svenska mästarna och ska vi vara ärliga så var det absolut inget som talade för Nässjö inför kvällens möte med BC Luleå. Programenligt så tar BC kommandot om händelserna och efter en stark uppvisning så har de i stort sett avgjort matchen efter 10 minuters spel och  hemmaledning 27-14. Nässjö hinner helt enkelt inte med när mästarna skruvar upp tempot och ledningen är helt odiskutabel.

Allt är emellertid inte logiskt i basketens värld och ett uträknat Nässjö steppar verkligen upp i Q2. Ett rörligare anfallsspel med snabbare bollrörelseger ger bättre avslutslägen offensivt och när BC samtidigt börjar slarva så kan Nässjö jobba sig in i matchen. Nässjö vinner perioden med 20-12 och lagen går till halvtidsvila med 5 poängledning för Luleå 39-34

Q3 är jämn inledningvis och 5 minuter in i perioden är ställningen 53-49 och det är verkligen match fullt ut men på bara några minuters effektiv speltid så avgör hemmalaget definitivt tillställningen med en 13-0 run och Nässjö är ett slaget lag inför den sista perioden. Symtomatiskt fö

Q4 är avslagen och spelas mest av. BC Luleå vinner med stora siffror 93-72 och Nässjö får ladda om inför nästa veckas hemmamatch mot Jämtland. En riktigt viktig match och en seger är nästan ett måste om man ska hänga på striden om att nå topp 6 platserna i Basktligan.

NB_Uppsala1_wTJ_050

Riktigt positivt ikväll är Mantas Griskenas och Sango Niangs insater. Båda visar att de vill vara med och leda Nässjö  Basket och det kommer vara värdefullt i kommande matcher,

 

Statistik : http://www.basket.se/Resultat/Matcher?id=18454&game_id=3761579&league_id=undefined&season_id=97713#mbt:11-400$t&0=1