Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    
KFUM Nässjö Basket

Förlust i tät match mot Jämtland

2017-11-17

Nässjö Basket kämpar och sliter i 40 min inför en högljudd hemmapublik men det vill sig inte till slut och ett starkt Jämtland vinner till slut med 62-70 efter 26-34 i halvtid.

NB_KarimWazzi_wTJ_576

 

 

Ett favorittippat Jämtland Basket kom till match med stärkt självförtroende efter en stark förlängningsseger i Södertälje tidigare denna vecka. I en tät fysisk förstaperiod följ lagen åt hela tiden upp till ställningen 16-17 efter 10 minuters spel. Inget av lagen lyckas offensivt komma till riktigt öppna lägen och det känns som båda coacherna gjort läxan och läst sönder varandras offense.

Initialt i Q2 är matchbilden oförändrad men hemmaspelarna vädrar positivism efter Jonathan Pelegs trepoängare fram till hemmaledning 26-23 efter halva den andra perioden. Men av någon anledning så är det inte Nässjö som utnyttjar överläget utan istället gör Jämtland otroliga 16-0 på Nässjö och dessa minuter avgör troligtvis matchen även om Nässjö jobbar sig ifatt och även förbi i Q4. Nässjös spel är instabilt och man varvar otroligt bra minuter med minuter av ej liga klass vilket dessa 4-5 minuter i slutet av Q2 var ikväll.

Nässjös comeback i q4 var likt i den senaste hemmamatchen mot Umeå riktigt bra men alldeles för mycket energi krävs för att ta tillbaka dessa ödesdigra minuter som finns i matcherna. Nässjö leder faktiskt matchen med 6 minuter kvar och ställningen 53-52 men orken och skärpan finns inte där i slutminuterna och ett taktiskt och bra Jämtland utnyttjar Nässjös misstag och kan vinna  till slut ganska tryggt.

Jämtland vinner inte pga av stjärnor som Walker eller Purifoy utan det är istället den stora talangen Olle Lundqvist som stjäl showen och nästan leder sitt lag offensivt och det ska bli spännande att följa hur lång denna kille kan gå…. troligtvis mycket långt och det är väl inte höga odds på att han lämnar för collegespel till nästa säsong. Lundqvist spelar ca halva matchen svarar för starka 17 poäng och är plus 12 i sin match i matchen. Nässjö hade bra koll på såväl Walker som Purifoy men det känns inte som man räknat med att Jämtlands yngling skulle ta för sig som han gjorde. Bara att gratulera Jämtland till denna egna produkt och Stort Grattis också till svensk basket för vi kommer få höra talas mycket om denne kille i framtiden.

I Nässjö finns det flera positva saker att tala om. Mantas Griskenas och Karim Wazzi sliter kopiöst över såväl hela banan som hela avbytarbänken och man kan riktigt se i deras ansikten hur frustrerade de är över ännu en förlust.  Ett uppehåll väntar nu i matchandet pga landskamper och därefter väntar viktiga matcher för Nässjö mot Borås och Umeå och segrar måste komma om inte drömma om slutspel ska stanna vid just en dröm.

Statistik: http://www.basket.se/Resultat/Matcher?id=18454&game_id=3761585&league_id=undefined&season_id=97713#mbt:11-400$t&0=1

Höjdpunkter och presskonferens: http://www.basketsverige.se/2017/11/17/tv-fortsatt-tungt-nassjo/

#GoGreens