Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    
KFUM Nässjö Basket

Inför Nässjö Basket – Borås 2017-12-01

2017-11-29

Nässjö Basket gästas på fredag kväll av ett starkt Borås Basket. Borås vann lagens första möte denna säsong med 79-69 och det återstår att se om Nässjö kan försvara sin hemmaborg mot andraplacerade Borås Basket.

Matcherna mellan Borås och Nässjö brukar vara riktigt underhållande och ha lite av derbykaraktär. Borås vann klart rättvist i omgång två med 10 poäng men Nässjö var med i matchen tills bara minuter återstod. Det är nu cirka sex veckor sedan och saker har hänt under denna tid. Borås har gjort det mycket bra sin nye coach Henrik Svensson vid rodret. Laget har sex segrar på de inledande åtta matcherna och lagets fans andas med allrätt stor optimism på sociala medier. Nimrod Hilliard IV ligger bakom väldigt mycket av lagets framgångar och denne amerikanske PG var även den som avgjorde matchen till Borås fördel senast lagen spelade mot varandra. Nimrod snittar hittills fina 20 poäng och  8 assist, vilket är starka papper. Borås har ett brett lag och det är en styrka och coach Svensson kan rotera ordentligt utan att laget tappar mycket i styrka.

NB_Jamtland_w1037

I Nässjö har förändring i truppen skett under det 2 veckor långa landslagsuppehållet. Devin Gilligan har anslutet och Isaiah Johnson har lämnat laget. Nässjös klubbledning har arbetat intensivt med att få Devin spelklar men vid skrivande stund är ännu inte arbetstillståndet från Migrationsverket beviljat. För övrigt har Nässjös lag tränat på bra under uppehållet och laget kommer taggat till denna omstart av ligan.

NB_FelixAlonso_wTJ_094

Coach Felix Alonso: Borås are doing a very good season; they have a versatile and physical team. They are playing a good basketball. Defensively they are using different kind of defense, both in man to man as in zone. Offensively they play with a good direction; being Hilliard key in that control; besides be his best scorer.
We have to show a high performance on both side, but especially defensively. Against Jämtla​nd we offered good moments in this area but we must play 40 minutes. The arrival of Devin Gilligan should give us fresh air and other threat in the perimeter; although he will need a couple weeks to know his new teammates and how everything is running here”.
#GoGreens