Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    
KFUM Nässjö Basket

Vinst efter drama och två förlängningsperioder mot Borås Basket

2017-12-02

Nässjö Basket svarar för en riktigt bra insats och vinner kvällens hemmamatch efter dubbla förlängningar mot topplaget Borås Basket. Efter 50 effektiva minuter visar resultattavlan 97-92 och trötta hemmaspelare kan jubla med sina fans och räkna in sin andra seger för säsongen.

NB_Uppsala1_wTJ_097

Nässjö Basket började annars kvällens match trevande och en säsongsinledning som inte motsvarat förväntningarna sänker givetvis självförtroendet vilket syntes hos hemmaspelarna. Borås som tvärtemot Nässjö börjat riktigt bra lider inte av samma syndrom utan man kommer ut som ett lag som ligger i topp av serien och leder ganska bekvämt med 21-11 efter ca 12 minuters spel. Nässjö har initialt gigantiska problem att komma till bra avslut och det dröjer en bra bit in i Q2 innan Nässjö får bättre bollrörelse och med den bättre skottprocent. Underläge för hemmalaget 30-35 i halvtid är faktiskt ganska smickrande.

Nässjö är klart hetare från start i Q3 och med viktiga trepoängare från Griskenas och Griffis vädrar hemmafansen vinstchans och när Thomas Tshikaya 7 minuter in i perioden sätter ytterligare en tung trea så går hemmalaget upp i ledning med 51-49 och matchens utgång är helt oviss.

Lagen följ åt under resten av ordinarie matchtid undantag vid något tillfälle då Nässjö får några poängs överläge men Borås är genast där och täpper till luckan. Isländske Jakob Sigurdarson är Borås gigant ikväll och han leder sitt lag som i fornstora dagar. Efter en blek inledning på säsongen så visar han ikväll att formtoppen är där. Slutminuten blir dramatisk och när Andreas Person ger bortalaget ledingen med 71-69 och endast 12 sekunder kvar så var hemmalaget illa ute. Coach Alonso begär time-out oh hans order var inte svåra att läsa utan Nässjös duktige pointguard Sango Niang fick förtroendet att ta avslutet, han blir foulad och får gå till straffkastlinjen för att sätta två tunga straffkast med endast 5 sekunder kvar. Sango visar inga nerver utan sätter båda klockrent. Ny time-out nu från coach Svensson i Borås och inte oväntat är det Sigurdarson som tar sista skottet för Borås men ett svårt avslut lyckas inte utan matchen går till förlängning, 71-71.

Nässjö inleder bäst i förlängningsperiod 1 och leder 77-71 men stora spel av Sigurdarson och Person gör matchen jämn igen och trots 5 extraminuter så är ställningen ooavgjord 79-79 och ytterligare en period ska krävas för att skilja lagen åt.

Fantastisk dramatik givetvis och även om vi tänker efter en lång stund så poppar inte dubbla förlängningar upp så ofta i Nässjös ligahistoria. Nässjö inleder även denna förlängningsperiod inspirerat. Sango Niang och Angelo Griffis verkar helt outtröttliga och de leder Nässjös offensiv med hjälp av nye Devin Gilligan. Borås orkar inte svara på ytterligare ett ryck och Nässjö kan vinna en mycket viktig seger 97-92. Härligt att se hemmaspelarnas leende efter slutsignalen och en välbehövlig tvåpoängare adderas i serietabellen

NB_Jamtland_w1004

Det är inte bara segern som sådan som var viktig ikväll utan kanske ännu mer att Nässjös spel såg mycket bättre och rörligare ut än tidigare. Laget har jobbat hårt under uppehållet och med Devin Gilligan in i laget har laget fått nya krafter. Devin har bara tränat ett par gånger med laget och matchades sparsamt men det syntes tydligt att denne kille kommer tillföra massor av kraft till Nässjös spel. Sango Niang var precis så bra som han ska vara varje kväll och spelare som Peleg och Tshikaya såg även dem bättre ut. Angelo Griffis offensiv var stundtals riktigt bra och det ska bli spännande att se vad denna seger kan göra med Nässjös spel i framtiden. Närmast väntar en grymt viktig bortamatch mot Umeå och en seger är närmast ett måste för att hålla kontakt med slutspelsstrecket

Statistik: http://basketliganherr.se/game/3117315/#mbt:11-400$t&0=1

#GoGreens