Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    
KFUM Nässjö Basket

Inför Södertälje Kings – Nässjö Basket 171209

2017-12-08

Nässjö Basket reser imorgon lördag till Södertälje för match mot tabellfemman. Södertälje har precis som Nässjö haft en inledning som inte riktigt motsvarat förväntningarna och lördagens mztch är riktigt viktig för båda lagen. Lagens första möte denna säsong van Södertälje med 77-74.

Södertälje Kings har varit en av de stora elefanterna inom svensk basket under en lång tid och när ett lag som Södertälje redan förlorat  fyra matcher på de nio inledande omgångarna så är det givetvis anmärkningsvärt. Södertälje har fortfarande ett starkt och namnkunnigt lag även om man precis tappat centern Nick Spires till spanska högstaligan och ev fortfarande har Tobias Borg på skadelistan. Toni Bizaca är evigt ung och till synes lika bra som alltid och med landslagsspelare som Martin Pahlmblad, Adam Ramstedt och Valter Lindström så förstår alla att Södertälje även denna säsong kommer vara med och tävla om guldet. I veckan har man dessutom värvat amerikanske forwarden Auston Barnes, känd för Nässjöpubliken då han under förra säsongen representerade Nässjö. Kings har även i dagarna signerat Alexander Lindqvist. I skrivande stund saknas information o Barnes arbetstillstånd är klart men enligt Södertäljes hemsida så är inte Lindqvist aktuell för spel riktigt ännu.

NB_Jamtland_w1056

Nässjö Basket vann den senaste hemmamatchen mot Borås och förlorade knappt uppe i Umeå i tisdags. I båda dessa matcher såg Nässjös spel klart bättre ut än tidigare under säsongen och det är klart att laget börjar hitta rätt. Mantas Griskenas svarade för en toppmatch senast och förhoppningsvis kan Nässjös rutinerade forward fortsätta på den inslagna vägen. Nässjö behöver en vinst för minska glappet upp till slutspelsplatsen och kanske är det till och med så att två av de återstående tre matcherna innan juluppehållet måste gå i Nässjös favör om slutspelsdrömmen ska hållas vid liv.

#GoGreens