Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    
KFUM Nässjö Basket

Förlust efter svag insats mot Södertälje

2017-12-09

Nässjö Basket förlorar eftermiddagens bortamatch mot Södertälje Kings med  82-84 (45-23). Som halvtidssiffrorna visar så gör svarar Nässjö för en närmast pinsam svag första halvlek och matchen är redan avgjord i paus och de två sista perioderna är helt utan dramatik. Ett reservbetonat Södertälje vinner lätt och skapar sig positiv energi inför de avslutande matcherna innan juluppehållet och för Nässjö mörknar tabelläget än mer och måstematcher mot Uppsala och Dolphins väntar.

För att vara helt ärlig så måste det sägas att eftermiddagens Söderälje Kings gick runt på endast sju spelare och av dessa så spelade endast stjärna Toni Bisaca ca 11 minuter. Kings har skadebekymmer och Auston Barnes var inte spelklar, således en grym chans för Nässjö att stjäla en viktig seger.

Inledningen var jämn och Nässjös Dusan Sisic skapade bra lägen varje gång han fick bollen inside. Gjorde han inte poäng så fick han fouls med sig men sju minuter in i Q1 sätter Valter Lindstöm 15-8 från trepoängslinjen och därefter är aldrig Nässjö med i matchen. Den första perioden slutar 18-11 till hemmalaget.

NB_Uppsala1_wTJ_078

Nässjö börjar bäst i Q2 genom trepoängare från Kristian Heder Ternell och Dusan Sisic och Nässjös fans vädrar morgonluft men detta är i stort sätt det enda positiva för Nässjös del i perioden Södertälje närmast pulvriserar Nässjö de kommande minuterna och går från 22-20 till 40-23 under de återstående minuterna av Q2. Givetvis helt matchavgörande och Nässjös spel under dessa ca 7 minuter är på en nivå som inte stavas basketligan.

Nässjö kommer upp i standard i Q3 och vinner denna med 26-17 men matchen får ändå aldrig spänning utan ett alltför svagt Nässjö kan inte mäkta med att skapa match mot dagens hemmalag.

Resten av matchen spelas av och håller låg kvalitet helt utan spänning. Nässjö förlorar igen och kan inte ta chansen att ta igen delar av försprånget upp till slutspelsplats.

För Nässjö väntar match mot Norrköping på hemmaplan och därefter Uppsala på bortaplan innan juluppehållet och det är endast två segrar som räknas om drömmar om slutspel ska finnas kvar…

 

 

 

 

 

 

Statistik: http://www.basket.se/Resultat/Matcher?id=18454&game_id=3761601&league_id=undefined&season_id=97713#mbt:11-400$t&0=1