Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    
KFUM Nässjö Basket

Nässjö Basket och coach Alonso går skilda vägar

2017-12-27

Nässjö Basket och headcoch Felix Alonso har idag kommit överens om att gå skilda vägar.  Nässjö Basket leds från och med denna stund av Jordi Juste som därmed kliver upp från assisterande till huvudansvarig för Nässjös herrlag.

NB_FelixAlonso_wTJ_094

NB_JordiJuste_wTJ_090

 

 

Sportchefer Classon och Homelius: Först och främst vill vi tacka Felix Alonso för det hårda jobb han lagt ner för vår klubb. Felix kom till oss när hans kollega och vän Raul Jimenez insjuknade i cancer i början av förra säsongen och Felix har från första stund lagt ner all sin energi på att få vårt lag att bli bättre. Tyvärr så har vi än så länge denna säsong underpresterat och givetvis har det varit frustrerande för såväl oss i ledningen som för coacherna. Trots idogna försök till förändring så har laget kört fast och segrarna varit få.

Nässjö Basket sparkar ingen coach utan Felix  fick istället frågan om han känner att han kan förändra vår situation och därmed fortsätta precis som tänkt eller om han känner att han vill gå vidare och därmed låta vårt lag ledas av en annan huvudansvarig. Efter några dagars funderande så kände Felix att det var dags för någon annan att axla ansvaret fär Nässjös ligatrupp och vi önskar nu Felix stort lycka till med nya uppdrag.

Från och med dagens träningar så leds alltså laget av den tidigare assisterande coachen Jordi Juste. Jordi har vi det största förtroendet för och hans ideér till förändring supportar vi fullt ut. Jordis basketkunnande är hur stort som helst och vi ser denna nystart under Jordis vingar som mycket spännande. Jordi kommer behöva hjälp givetvis med scouting etc och vi jobbar nu på några olika lösningar.

Säsongen är lång och en massa matcher återstår och vi hoppas nu på att laget ska hitta flyt och energi och vi kommer jaga slutspelsplatsen hela vägen. Vi har verkligen materiel för att vara med och tävla och det har vi visat, det gäller nu att få vårt spel att stämma över hela matcherna.

Vi hoppas nu att hela Nässjö ställer upp för laget och kommer och stöttar mot svenska mästarna BC Luleå den 5 januari. Gratis entré!!!

#GoGreens