Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    
KFUM Nässjö Basket

Nyfödda Nässjö pressade BC Luleå till förlängning

2018-01-06

Nässjö Basket med ny headcoach Jordi Juste svarade för en av säsongens bästa insatser och pressade svenska mästarna BC Luleå till förlängning men tyvärr så var Luleå starkast till slut och bortalaget vinner med  104-102 efter förlängning och en riktig rysare till basketmatch inför en fullsatt Nässjö sporthall..

Nässjö Basket bjöd in till Basketfest på Trettondagsafton och fri entré och fullsatt hall och ett pånyttfött Nässjö Basket visade verkligen upp sig från sin bästa sida och pressade Svenska Mästarna ända in i kaklet. Nässjö låg i försarsätet  egentligen hela matchen och leder 95-92 med endast sekunder kvar på matchuret. BC Lulå begär time-out och egentligen vet hela Småland att Brandon Rozzel kommer få det sista skottet efter time-outen från coach Öqvist men trots detta så lyckas Luleås skicklige guard få utrymmet och sätta den trepoängare som tar matchen till förlängning och i denna så visar Luleå mästartakter och vinner med minsta marginal 104-102.

Bc Luleå vinner och det är egentligen inget konstigt eller uppseendeväckande om man ser till förhandstipsen, men som matchen utkristalliseras sig och Nässjös lag uppträder ikväll så skulle Nässjö slutat med segern. Nässjö har fullt grepp om händelserna och leder med 87-79  med bara minuter kvar men laget uppträder som ett lag som förlorat massa matcher och man stressar bort segern med flera dumma beslut under slutminuterna av ordinarie matchtid. ”Nya Nässjö under coach Juste visar att laget har så mycket basket i sig och det finns stor optimism i Nässjölägret trots kvällens förlust. Det återstår många omgångar och visst kommer Nässjö kämpa hela vägen om slutspelsmatcehn, råder inga som helst tvivel om detta.

NB_Boras_TJ008H

NB_Boras_wTJ061

 

Hela Nässjös trupp utstrålar mängder av energi ikväll precis som den stora publiken, men stort extra plus till Devin Gilligan och Thomas Thsikaya. Båda dessa spelare visade verkligen att de vill vara med och vända Nässjös trend och serien är lång och Nässjö Basket kommer jaga hela vägen för nå slutspelsplats,

Statistik: http://www.basket.se/Resultat/Matcher?id=18454&game_id=3761635&league_id=undefined&season_id=97713#mbt:11-400$t&0=1

#GoGreens