Historia

Följande mycket intressanta text kom insänt till oss och det är ”enmåsteläsning” för oss alla som finns kring Nässjö Basket.

Vi tackar Lars Matsson och hans kompanjoner som jobbat med detta!

Lars berättar i sitt mail till oss att han spelade basket i Kfum Nässjö i slutet av 1950-talet och början av -60 talet och att han tillhörde det glada gäng som såg en av våra hemmamatcher förra våren och han skriver även att han och hans fd lagkompisar blev väl mottagna av klubben vid besöket vilket vi som nu jobbar i klubbledningen är glada för.

Lars berättar vidare: Under avslutningen av Nässjöbesöket, på Thimons kom idén upp, att skriva berättelsen om hur basketen kom till Nässjö. En viktig del i detta var att samtliga tyckte att initiativtagaren Conny Ekelunds insatser borde uppmärksammas och sättas på pränt på något sätt. Denna information om hur allt startade i Nässjö har saknats på klubbens hemsida hittar vi inget om hur det hela började. Conny är förstås borta sedan länge och vi som var med under de första åren är inte heller purunga. Hög tid att skriva med andra ord!

Lars avslutar med: Vi har bollat vår berättelse mellan veteranerna från tiden då allt började och här kommer en fil med vårt alster.  Av förklarliga skäl blev det några sidor – det finns mycket att berätta. Det var mycket provisoriskt i början, men som du märker när du läser, så blev klubben tidigt känd i basketsverige. Desto roligare för oss att klubben idag blomstrar och att det går så bra för er i Elitserien.

Klicka på nedanstående länk för att nå denna intressanta berättelse!

Manuskript Slutversion 160219