Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    
KFUM Nässjö Basket

Matchstart: 2016-11-03 19:04

Borås Basket – Nässjö Basket
67-70

Laginformation: Nässjö Basket

Trupp Sammanlagd statistik Avancerad statistik

Laginformation: Borås Basket

Trupp Sammanlagd statistik Avancerad statistik

Säsongens första tävlingsmatch mot Borås Basket

Nässjö Basket reser imorgon till Borås för en match med härlig derbykaraktär. Många tuffa och jämna matcher har det blivit mellan lagen de senaste säsongerna och även om Borås Basket vid de flesta matcherna visat sig vara strået vassare så har ändå Nässjö under de senaste två säsongerna närmat sig och ingen har väl glömt bort förra årets kvartsfinalserie som var stentuff från första uppkast.

NB_Bo3kv_wTJ010(1)

Nässjö och Borås har spelat mot varandra på försäsongen och två jämna matcher slutade med fördel Borås. Borås Basket som inför denna säsongen bytt headcoach och Jonte Karlsson har ersatt Pat Ryan. Detta har satt sin prägel på laget. Laget ser klart bättre ut försvarsmässigt vilket kommer göra Borås ett snäpp farligare och man kommer vinna matcher även när inte anfallsspelet är 100%. James Washington III har ersatt Omar Krayem på PG positionen och han har startat imponerande. James är ju ett välbekant ansikte för Nässjöfansen efter sin säsong i Nässjö 2013/2014 och det är kul att han är tillbaka i Basketligan. Borås har ett homogent och starkt lag och är absolut en kandidat för finalspel även i år.

Nässjö Basket har tre raka förluster och spelet har varit upp och ner i matcherna. Den senaste matchen hemma mot BC Luleå var en riktig berg o dalbana där hemmapubliken bjöds på fantastisk basket under första 20 minuterna men en stor ledning i halvtid räckte inte när spelet gick i baklås i tredje perioden och Luleå kunde tack vare ett intensivt försvarsspel resa hem med vinsten.

Nässjö saknar Daniel Eliasson pga virusinfektion i morgondagens match men mönstrar för övrigt ordinarie lag.

#Gogreens

Vinst i Borås för Nässjö Basket

Nässjö Basket vinner kvällens bortamatch mot Borås Basket med siffrorna 67-70 (16-15, 16-18, 17-16, 18-21). I en tät drabbning som så ofta när dessa lag har matchat mot varandra de senaste säsongerna så lyckades Nässjö vända ett sex poängs underläge i sista perioden mycket tack vare ett intensivt försvarsspel och ett framgångsrikt distansskytte. I och med vinsten så tar Nässjö sin tredje seger för säsongen, samtliga inspelade på bortaplan!

NB_Boras_wTJ059

 

Nässjö Basket med Mantas Griskenas i spetsen visade redan från start att laget var revanschsuget efter den senaste raden av förluster. Nässjö tar direkt ett stabilt grepp om matchen och går snabbt upp i en 7 poängsledning. (7-0). Intensivt försvarsspel där Jonathan Peleg redan efter någon minuts spel blockerat två distansskott från Boråsstjärnan Jakob Sigurdarson banar väg för en härlig inledning av matchen för Nässjös del. Boråsspelarna jobbar sig ändå in i matchen och en tät period slutar med ett poängs överläge för hemmalaget, 16-15.  En period som Nässjö förde men missade öppna skott ger låga poängsiffror men känslan var ändå att Nässjö kom till bättre avslutslägen medans hemmalaget såg temposvaga ut och anfallen blev sönderlästa av Nässjös försvar.

Den andra perioden är tät och poängsnål likt den första. Det känns som båda lagen scoutat framgångsrikt och det bästa  i anfallsväg händer när spelare bryter mönster och genom starka individuella prestationer lyckas öka på poängproduktionen. Domarna använder piporna frekvent och Nässjö har teamfouls redan efter 3 minuters spel av q2. Sönderryckt period men intensiv över hela banan. Borås lyckas ett antal gånger dubbla på Nässjös guards i sin zonpress och Nässjö har under vissa minuter problem att spela sig ur densamma. William Gutenius har en bra period och hans spel över hela banan är betydelsefullt för Nässjö och höjer lagets slagstyrka. Nässjö leder 33-32i halvtid.

Nässjö startar q3 med en spännande uppställning. Auston Barnes inleder på position 2 och detta leder till ett kraftigt längdövertag. Med en pointguard på nästan två meter och övriga 4 spelare över 2 meter är Nässjö stora i den svenska ligan och Nässjö utnyttjar mismatchen. Auston kan utan större problem posta upp mot Jakob Sigurdarson framgångsrikt och lyckas Borås byta i screenen så utnyttjar Nässjö ändå detta och man hittar vid ett flertal gånger detta övertag genom Auston eller Mantas. Trots detta så lyckas Borås vinna perioden men mycket beroende på Nässjö slarv under de sista två minuterna. Ett flertal dåliga beslut ger Borås chans till snabba spelomställningar och då är Borås sylvassa. James Washington III blixtrar till ett antal gånger och han väcker den stora hemmapubliken, 1470 st.

Basket är som bäst när det är jämnt och tajt. Denna kväll spelas inte den mest sevärda basketen och båda lagen slarvar emellanåt men matchen är hela tiden jämn och utgången oviss. Nässjös inledande 3 minuter av Q4 är inte bra. Borås spelar däremot stabilt och man lyckas med flera fina spel och ledning 57-51. Fanns nog många inklusive undertecknad som trodde att Borås nu tagit grepp om matchen, Nässjös headcoach Felix Alonso kallar på minst sagt välbehövlig time-out. Nässjö lyckas samla ihop sig under denna och Mantas Griskenas kan efter ett snyggt anfall med bra bollswing reducera med en trepoängare. Detta är startsignalen på Nässjös vändning och när sedan Milos Latkovic inom någon minut sänker två riktigt långa trepoängare så går momentet helt över till Nässjö. Fempoängsledning med endast 20 sekunder kvar och trepoängsledning med 6 sekunder kvar och dessutom bollinnehav för Nässjö och inget talade för hemmalaget men en ödesdiger avblåsning för att inte Nässjö kunde passa in bollen p fem sekunder på det kommande inkastet ger Borås ytterligare en chans till att ta matchen till förlängning men det sista trepoängsförsöket misslyckas och en skön seger för Nässjölaget.

Mantas Griskenas insats över hela banan ikväll tillsammans med William Gutenius och Auston Barnes var avgörande men samtliga Nässjöspelare ska ha beröm för en stark försvarsinsats och segern är viktig för ett Nässjö som den senaste tiden varit nära mot såväl Luleå som Södertälje men inte lyckats vinna.  Viktigt också för Milos Latkovic att sätta dessa två relativt matchavgörande distansskotten och Nässjös PG kommer lyfta av detta och det kommer höja Nässjös spel ytterligare. Tiden talar för Nässjö man kommer stadigt bli bättre med fler träningar tillsammans och segern ger arbetsro för Coach Alonso och hans stab.

 

#Gogreens

Komplett statistik: http://www.basket.se/Resultat/Matcher?id=18454&game_id=3356087&league_id=undefined&season_id=93259#mbt:11-400$t&0=1

Highligts: https://basketsverige.tv/Home/Watch/Highlights/6808

 

Text: Nässjö Basket

Foto: Tomas Jansohn