Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    
KFUM Nässjö Basket

Matchstart: 2017-01-06 19:04

Nässjö Basket – Jämtland
78-71

Laginformation: Nässjö Basket

Trupp Sammanlagd statistik Avancerad statistik

Laginformation: Jämtland

Trupp Sammanlagd statistik Avancerad statistik

Inför Nässjö – Jämtland 2017-01-06

Nässjö Basket gästas imorgon av Jämtland för andra gången denna säsongen och lagens tredje möte. I de två tidigare matcherna har Jämtland visat sig vara starkare och det är nu tredje gången gillt som gäller för Nässjö.

Nästa utmaning är Jämtland basket och det är en minst sagt svår uppgift. Jämtland har två raka segrar mot Nässjö. Båda matcherna har varit jämna och tuffa och vid lagens möte i Nässjö så avgjordes matchen i slutminuten där Jämtland till slut vann med 86-83. Jämtland har en riktigt stark trupp i år och flera av lagets importer har imponerat stort. Kroatiske Dino Cinac och amerikanerna Mike Bruesewitz och Jabril Durham har samtliga levererat på ett riktigt bra sätt.

nb_uppsala1_wtj069

Nässjö Basket har de senaste veckorna höjt nivån minst ett snäpp på sitt spel och laget har tagit tre raka övertygande segrar mot Borås, Uppsala och Malbas. Det är inte bara en eller två spelare som höjt sig utan laget som kollektiv uppträder med en helt annan energi över hela banan. Självförtroendet i laget är på topp och när Nässjö presterar på denna nivån så kan man besegra samtliga lag i ligan, speciellt på hemmaplan där den trånga hallen och den härliga publiken blir en ”sjätte spelare”.

Coach Felix Alonso: Jämtland is a very good team. They play with a high rhythm and everyone can shoot the ball. The most important thing is to have the control of the game. We’re playing pretty good and our players are having a great commitment. We’re aware that this is the only way to get wins. It will be a tough game but if we show the same intensity we’ll have our chance!

#GoGreens#GoGreens#GoGreens#GoGreens#GoGreens#GoGreens#GoGreens#GoGreens

Text:Nässjö Basket

Foto: Tomas Jansohn

Vinst efter overtime mot Jämtland

Nässjö Basket vinner kvällens basketthriller med 78-71 mot Jämtland och tar därmed sin fjärde raka seger. Matchen avgjordes först efter 5 minuters förlängning, en förlängning som Nässjö dominerade med god hjälp av en Nässjö Sporthall fylld med högljudda hemmafans.

Ett hemmalag med gott självförtroende tog ikväll emot Jämtland som haft det lite tyngre den senaste tiden och i en hall fylld med hemmafans var det verkligen upplagt för Nässjö att ta sin fjärde raka seger. Nässjö kom ut i högt tempo och Reginald Johnson utmanande gånger flera under de första minuterna och Nässjö kunde med hjälp av detta ligga snäppet före poängmässigt under den första perioden. I en poängsnål inledning som präglades av mängder med missade skott så leder Nässjö med 5-0 innan Jämtland efter 4 minuters speltid kan spräcka sin poängnolla. Nässjö leder 17-15 efter q1.

Om Jämtland hade problem att få bollen i nät under första tio miutrerna så var det precis tvärtom för laget under q2. Jämtland tar direkt hand om matchen i inledningen av denna perioden och med 24-18 kan de gå till halvtidsvila i en rättvis 4 poängsledning. Siffrorna var egentigen smickrande för Nässjö som låg under med hela 27-39 med 1,5 minut kvar av halvleken men med en 8-0 run signerad Heder Ternell och Johnsson hade hemmalaget fått kontakt och matchen stod och vägde inför q3.

Q3 är en period som hemmalaget snabbt ska lägga bakom sig. Mängder med bortkastade bollar och felbeslut fick många på läktarna att ge upp hoppet om seger denna kväll. Svårt att klandra dem för detta var en tiominutare som ibland dyker upp och detenda som var bra  med den var att Jämtland inte heller dem hade någon fantastisk period.  Nässjö mäktar med åtta offensiva poäng medans Jämtland ”öser”i 15. Detta innebar bortaledning med 54-43 och absolut inget i spelet ute på banan talade för att hemmalaget skulle kunna vända detta.

Nu är ju inte idrotten logisk vilket inledningen av q4 visar. Nässjö kommer ut i q4 till synes energilösa men ett par fantastiska avslut av Auston Barnes får energi i laget och detta väcker också hemmapubliken. Laget får upp intensiteten i defence till max och Nässjö gör 14-0 vilket innebär 57-54, 4,5 minuter in i q4. Coach Gehrke lyckas få stopp på Jämtlands blödning och de avslutande 5 minuterna blir dramatiska. Jämtland leder med tre poäng med en minut kvar efter att Brusewitz satt en lång trea men i anfallet efter så svarar Reginald Johnson med en dito och Nässjö har även ett sista skott i absolut sista sekunden men ring ut innebar likaläge och förlängning.

Det var längesedan det var förlängning i Nässjö sporthall och antagligen finns det ingen som kan klaga på den nerv som fanns i denna match. Dino Cinac ger Jämtland ledningen men sedan tar Nässjö över. Kanske var det matchavgörande när Jonathan Peleg som för övrigt haft en ”missflytsmatch” sätter en tung trea fram till ledning 65-64. När Jämtland sedan blir avblåsta för stegfel och Nässjös Auston Barnes hittar i med ytterligare en trepoängare så närmast exploderar den gamla sporthallen. Jämtland reducerar men Mantas Griskenas avgör tillställningen med ytterligare en trepoängare fram till 73-66. Därefter kan Nässjö kontrollera händelserna och man vinner därmed för första gången denna säsongen mot Jämtland Basket.

nb_malbas1_wtj016

Nässjö vinner trots att man absolut inte presterar det bästa som man kan. Att vinna utan att allt klickar är en styrka och när nu laget fått självförtroende efter några raka riktigt viktiga vinster så studsar det med istället för emot. Trots missflyt och mängder med dåliga beslut så ger man inte upp matchen och mycket beröm ska ges till Dartaye Ruffin. Nässjös center har vuxit ut till en riktig ledare och han är en gigant på banan som jobbar oerhört hårt under hela matchen. Många gånger försöker han väcka sina medspelare och visst lyckades han till slut. 41 minuters speltid ikväll och 12 poäng, 10 poäng, 2 blockerade skott och + 13 i sin match i matchen. Starka papper för Nässjös center! Auston Barnes och Reginald Johnson växer för varje match och båda har stor del i Nässjös vändning. Med 17 respektive 22 poäng är de en faktor i matchen. Kristian Heder Ternells avslutande offensiva minut i q2 måste nämnas för hans 5 poäng där gav Nässjö kontakt och hopp!

Nässjö tar i och med segern sin nionde vinst för säsongen och laget kan med tillförsikt snegla uppåt i tabellen och en viktig hemmaplansfördel i kvartsfinalspelet är inom räckhåll. Skön vila imorgon sedan tar laget sikte mot Umeå på bortaplan om en vecka!

Statistik:  http://www.basket.se/Resultat/Matcher?id=18454&game_id=3356189&league_id=undefined&season_id=93259#mbt:11-400$t&0=1

#GoGreens#GoGreens#GoGreens#GoGreens#GoGreens#GoGreens#GoGreens#GoGreens#GoGreens

Text: Nässjö Basket

Foto: Tomas Jansohn