Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    
KFUM Nässjö Basket

Matchstart: 2017-02-23 19:04

Jämtland – Nässjö Basket
93-78

Laginformation: Nässjö Basket

Trupp Sammanlagd statistik Avancerad statistik

Laginformation: Jämtland

Trupp Sammanlagd statistik Avancerad statistik

Inför Jämtland- Nässjö Basket 2017-02-23

Nässjö Basket reste under onsdagen mot Östersund inför morgondagens viktiga match mot ett formtoppat Jämtland Basket. Matchen är av största betydelse då båda lagen är med och krigar om tabellplaceringarna 4-7. Jämtland har 2-1 i inbördes möten innevarande säsong och laget har verkligen briljerat på slutet i segrar mot Borås och Södertälje.

NB_Jamtland2_wTJ039

Nässjö Basket vann det senaste mötet lagen emellan, detta i en rafflande tillställning där det krävdes förlängning för att skilja lagen åt. Mötet imorgon förväntas bli lika jämnt och spännande men visst är Jämtland favoriter på sin hemmaplan. Jämtland har i sina senaste matcher spelat utan storstjärnan Dino Cinac men frågan är om de inte presterat sin bästa lagbasket för säsongen i dessa matcher. Återstår att se om Coach Gehrke kan matcha sin starka kroat imorgon.

Nässjö Basket räknar med att kunna ställa upp med ordinarie manskap och för alla er som inte kan följa matchen på plats så utnyttja möjligheten att köpa livesändningen som finns på www.basketsverige.se

#GoGreens#GoGreens#GoGreens#GoGreens#GoGreens#GoGreens#GoGreens#GoGreens#GoGreens#GoGreens#GoGreens#GoGreens

Text: Nässjö Basket

Foto: Tomas Jansohn

 

Nässjö helt utan chans mot heta Jämtland

Säsongens kanske hittills viktigaste match har det pratats om före uppkast men tyvärr så förlorar ett blekt Nässjö matchen redan under den första perioden. Jämtland vinner perioden med  hela 27-12 och matchen till slut med 93-78.

Nässjö startade bra och ledning med 4-o efter en stark inledning av Reginald Johnson men sedan var det roliga över för bortalaget. Jämtland tog  över hela tillställningen och med hela 11 turnover på 10 minuter från Nässjö så förstår givetvis alla att som följer basketligan att man ligger under stort efter en period. Nässjö startade i zonförsvar och till en början verkade det som Jämtland hade vissa problem men det tog endast några minuter innan Jämtland kom till rätta med densamma och därefter så haglade det Jämtlandspoäng fråmn såväl när som fjärran och det var från denna stund egentligen bara ett lag på banan.

Nässjö försöker under Q2 och får ner underläget till nio poäng  (40-31) men Jämtland tar snabbt åter kommandot och är i en stabil 14 poängsledning efter halva matchen. Nässjös spel är klart bättre och man börjar känna igen Nässjös vägvinnande spel. Reginald Johnson är klart piggast offensivt även om vissa avslut är obalanserade så visar han att han vill.

NB_Reggie_wTJ001

Förhoppningen var att Nässjö skulle komma ut som ett nytt lag i Q3 men Jämtland är återigen hetare och när Nässjö kommer ut och börjar med boll men startar halvleken med en turnover och Jämtland svarar med en trepoängare vilket var symptomatiskt för matchen. Kanske spelar just nu Jämtland den bästa basketen i ligan och Nässjö har inget svar mot denna ikväll. Hemmalaget pulvriserar Nässjö i Q3 och vinner perioden med 30-12 och i stort sett ingenting fungerar i denna period för Nässjö. Nässjö fortsätter gå under screen i förhoppning om missade distansskott från Jämtlands guards men detta visar sig vara total fel taktik denna kväll då de flesta skott hittar bara nät.

Nässjö snyggar till siffrorna i Q4 och det är givetvis positivt för framtiden men detta var efter att Jämtland spelat runt med hela sin trupp och man kan bara konstatera att Nässjö ikväll var chanslösa mot Jämtland,

Nässjö slutar på 23 turnover mot Jämtlands 9 och givetvis blir det otroligt svårt att vinna på när man förlorar denna statistik med dessa förkrossande siffror och det finns inget annat för Nässjö än att snarast möjligt glömma kvällens match och fokusera på nästa uppgift som är Umeå på hemmaplan kommande tisdag. En match som bara måste vinnas för att ha chans att hänga på lagen framför i tabellen.

#GoGreens

 

Komplett statistik: http://www.basket.se/Resultat/Matcher?id=18454&game_id=3356261&league_id=undefined&season_id=93259#mbt:11-400$t&0=1

Text: Nässjö Basket

Foto: Tomas Jansohn