Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    
KFUM Nässjö Basket

Matchstart: 2017-10-06 19:04

Jämtland – Nässjö Basket
75-42

Laginformation: Nässjö Basket

Trupp Sammanlagd statistik Avancerad statistik

Laginformation: Jämtland

Trupp Sammanlagd statistik Avancerad statistik

Seriepremiär mot tuffa Jämtland Basket

Äntligen är det dags för seriepremiär i den Svenska Basketligan och för Nässjö Basket gäller att resa norrut till Östersund i omgång ett. En stentuff utmaning väntar mot ett erkänt starkt och välcoachat hemmalag i form av Jämtlands Basket. 

NB_Stalje1_wTJ005

Sportchefer Homelius och Classon: Det känns fantastiskt spännande att det nu på allvar drar igång.  Efter en försäsong fylld med skador och där flera spelare kommit in sent så vet vi inte exakt vad vi står i dagsläget. Önskvärt för alla lag är att ha kvar stora delar av sin trupp men det kunde vi tyvärr inte av olika skäl och därför har vi nu hela sju nya spelare som ska komma in i vårt spel. Många av dessa nya spelare är av kategorin spelare som kan ha stor betydelse för laget och prestationen. Hur lång tid det tar för dessa killar att acklimatisera sig till den svenska basketligan vet vi inte idag men säsongen är lång och vi är övertygade om att vi har ett lag som verkligen kan vara med och tävla. Vi vet däremot att vi nu åter kunnat jobba med kontinuitet på ledarsidan igen och våra riktigt duktiga coacher har nu ett års erfarenhet av svensk basket och det kommer vara betydelsefullt och en faktor för att nå framgång.

Vår inledning med direkt två  bortamatcher mot Jämtland och Borås blir en riktig utmaning för vårt ”nya” och relativt orutinerade lag. Rutinerade Nässjöspelare som Mantas Griskenas, Karim Wazzi och Kristian Heder Ternell kommer ha riktigt viktiga roller, främst initialt innan övriga har vuxit in i sina roller och vi är övertygade om att dessa tre herrar kommer axla denna uppgiften på bästa sätt. Det gäller att se saker positivt och vi tror att det vara lite skönt och avslappnande för våra spelare att starta som underdogs på bortaplan där all press ligger på favorittippade hemmalag och i dessa lägen har Nässjö överraskat förut.

Vi ser med tillförsikt fram emot årets tävlingssäsong och vi hoppas på samma härliga och fantastiska stöd från våra fans såväl på hemmaplan som på bortaplan.

NB_Lulea_wTJ050

Coach Felix Alonso: “It is never easy to play the first game of the season, even more playing away. Always there´s a little bit of anxiety and a big desire to show a good performance. 

Play in Östersund always is tough, they have a noisy crowd and they always try to put pressure on the rival team. Jämtland always play with a very high rhythm and will be very important get have the control of the game. They have good Swedish players and they have good imports as well: Tomsick, Nikkarinen, Purifoy, Taylor and Paul. 

 

We must play focused and hard to get our first season win. We travel with that purpose and desire”.

#Gogreens

Förlust i premiären mot Jämtland

Nässjö Basket kommer inte alls upp i Baskeligannivå och förlorar kvällens premiärmatch uppe i Östersund med hela 75-42. Jämtland dikterar villkoren från start och vinner utan problem mot ett för dagen riktigt blekt Nässjö Basket. För Nässjö gäller det att snabbt ladda om och glömma kvällens match och se fram emot måndagskvällens batalj mot Borås Basket.

Nässjö Basket startade matchen med att vara upp 3-0 och man stoppade Jämtlands offensiv åtskilliga gånger initialt. När Jämtlands Jaan Puidet väl spräckte nollan efter cirka 3 minuters effektiv speltid så var det väckarklockan för hemmalaget och de tog därefter över matchen helt och hållet. Jämtland gör 9-0 på ett vilset bortalag och efter detta så är det egentligen bara ett lag på banan. Tack vare Jämtlands oförmåga att sätta öppna skott så stannar paussiffrorna på låga 27-14 i halvtid. Matchen håller riktigt låg kvalitet och att det är premiär syns lång väg.

På sociala medier så skriver frustrerade Nässjöfans att det kommer släppa i andra halvlek men tvärr så gör det inte det. Nässjös anfallsspel består av enmansattacker som hemmaspelarna utan problem tar hand om. Jämtland utökar istället ledningen och egentligen utan varken behöva förta sig eller briljera. Jämtland vinner andra delen av matchen med 48-28 och är förkrossande överlägsna.

Tung kväll givetvis för Nässjös gäng men det är tidigt på säsongen och med 7 nya spelare in så krävs det tålamod innan alla hittar rätt i sina roller men givetvis måste Nässjös fans kunna kräva mer än så här av sitt lag. Bekymmersamt att det saknas lagspel och att spelarna attackerar en och en redan under tidiga minuter av kvällens match. Givetvis kommer detta rättas till och det kommer vara ett mycket bättre Nässjö redan kommande måndag mot Borås Basket.

NB_DusanSisic_wTJ_073

I kvällens match så är det fantastiskt svårt att hitta glädjeämnen i Nässjös spel men nämnas bör Dusan Sisic. Myket energi från Nässjös serbiske insidespelare och han överglänste övriga insidespelare med råge. Nässjös skottprocent är historiskt låga 28% på tvåpoängare, 20% på ttepoängare och endast 58% på straffkast. Positivt är dock att Nässjö vinner returtagningen med 44-38 och när väl Nässjö får ordning på det offensiva spelet så är just detta en faktor som avgör jämna matcher men som sagt inte inte en kväll som denna.

Statistik: http://www.basket.se/Resultat/Matcher?id=18454&game_id=3761529&league_id=undefined&season_id=97713#mbt:11-400$t&0=1

#GoGreens

#NyatagpåmåndagiBorås