Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    
KFUM Nässjö Basket

Matchstart: 2018-01-12 19:04

Jämtland Basket – Nässjö Basket
79-82

Laginformation: Nässjö Basket

Trupp Sammanlagd statistik Avancerad statistik

Laginformation: Jämtland Basket

Trupp Sammanlagd statistik Avancerad statistik

Inför Jämtland – Nässjö Basket 2018-01-12

Nässjö Basket reser långt norrut för möte mot ett starkt hemmalg i form av Jämtland Basket. Repris på årets premiärmatch med andra ord men förhoppningsvis med ett helt annat resultat då Jämtland besegrade Nässjö stort i början av oktober månad med siffrorna 75-42.

NB_Lulea_wTJ017

Det finns egentligen inget som talar för att matchen nu kommer se ut som den gjorde i premiären. Nässjö Basket har färändrat såväl i spelartruppen som i lagledningen och lagets senaste insats hemma mot BC Luleå var riktigt rolig att se. Ett Nässjö fyllt med energi och en helt annan basket presterades, tyvärr föll man snöpligt men med flaggan i topp. Nässjö har sedan den matchen tränat på bra och Coach Jordi Juste är mycket nöjd med lagets träningar under veckan och han menar att laget kommer väl förberedda till matchen mot Jämtland och ett plus är också att Dusan Sisic är tillbaka efter en match avstängning.

 

Jämtlands hemsida inför matchen https://www.jamtlandbasket.se/nyheter/just_e__vad_nassjo_behovde_nar_de_besoker_jamtland_

Missa inte möjligheten att följa matchen live på https://sblplay.se/Home/Calendar

 

#GoGreens#GoGreens

 

 

Jordi effekten bär frukt och Nässjö vinner borta mot Jämtland Basket

Nässjö Basket med nye coachen Jordi Juste vinner kvällens svåra bortamatch mot Jämtland Basket med siffrorna 79-82 och Nässjös nye coach har verkligen fått laget att tro på det man gör och laget uppträder helt annorlunda över hela banan visst är Nässjö ett lag som tagit upp jakten på slutspelsplatserna.

NB_Lulea_wTJ034

Nässjö startar matchen precis som de avslutade senast mot BC Luleå och ”nya” Nässjö sedan Jordi Juste tog över har en helt annan energi över hela banan och samtliga spelare uppträder med en helt annan pondus. Nässjö uppträder som ett lag från start till mål och även om vi inte vet om de taktiska ändringar som nye Juste gjort så vet vi i alla fall att han fått alla att jobba åt samma håll och med samma redskap.

Jämtland borta är en erkänt svår uppgift och även om Nässjö uppträdde fantastiskt bra senast hemma mot BC Luleå så var det nog inte alla Nässjöfans som trodde på seger ikväll. Nässjö börjar ändå lite svajigt och hemmalaget kan koppla visst grepp om händelsernaoch visst känner man oro när Jämtland efter 4 minuters spel leder 12-4 och Nässjö slarvar bort flera öppna lägen. Thomas Tshikaya är som en helt ny spelare efter coachbytet och det är han som visar vägen med en trepoängare fram till 12-7 och detta tar Nässjö in i matchen. Jämtland leder 23-17 efter den fösta perioden men avslutningen av Q1 känns positiv och inledningen av Q2 än mer. Nässjöspelarnas tuppkam växer och man lyckas gång på gång få stopp på hemmalaget och Nässjö tar över matchen helt i den andra perioden och efter tre raka trepoängare från Nässjö så finns det bara ett lag på banan känns det som. Coach Gehrke tar time-out och försöker samla hemmaalaget men detta är Nässjös period och det är egentligen bara ett antal fantastiskt konstiga domslut som håller hemmalaget kvar i matchen. Nässjö leder 31-38 när osportslig foul helt oförklarligt utdelas till Dusan Sisic och förhoppningsvis kan de som håller i piporna  på reprisen och lära sig något av det de gör när de tar hemmalaget tillbaka i matchen. Det finns det inga belägg bakom dessa beslut och ska man få respekt för domarna så måste detta stävjas snarast.  Jämtland utnyttjar situationen och närmar sig tils lagen går till pausvila. En riktigt bra period av Nässjö slutar 27-15 med Nässjös siffror först och detta är i underkant för Nässjö var överlägset hemmalaget i denna period.

NB_Lulea_wTJ039

Q3 är intensiv och med ett revanschsuget hemmalag som kommer ut hårt så blir det stundtals jobbigt för Nässjö och Jämtland vinner perioden med 19-15 och matchen är helt oviss inför sista 10 minutern.

Angelo Griffis och Jonathan Peleg tar stort ansvar i början v Q4 och med stora poäng sätter de Nässjö i föarsätet och ledning 59-66 i inledningen av perioden. Jämtland jobbar sig dock i fatt och även förbi efter nägra minuters riktigt bra spel och det känns nästan som matchen stjäls fån Nässjö men Mantas Griskenas trepoängare med bara fyra minuter kvar, som resulterar till endast underläge en poäng är vändningen och från denna stund tar Nässjö återigen över matchen. Med fem snabba poäng från Angelo Griffis så är matchen Nässjös och en viktig seger tas in på kontot i jakten på en bättre tabellplacering.

Nässjö Basket har gjort det fantastiskt bra i sina två senaste matcher och laget uppträder helt annorlunda under coach Juste. Segern ikväll är en stor framgång och ger laget arbetsro och med denna insats och denna tillsammans med senaste hemmamatchen mot BC Luleå så visar laget att man kan slå alla lag i ligan. Nässjös trupp har börjat tro på det man gör och det man kan åstadkomma tillsammans och vi alla som håller på Nässjö ser verkligen fram mot nästa match.

Statistik: http://www.basket.se/Resultat/Matcher?id=18454&game_id=3761641&league_id=undefined&season_id=97713#mbt:11-400$t&0=1

#GoGreens#GoGreens#GoGreens