Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    
KFUM Nässjö Basket

Matchstart: 2017-01-03 19:04

Malbas – Nässjö Basket
54-91

Laginformation: Nässjö Basket

Trupp Sammanlagd statistik Avancerad statistik

Inför Malbas -Nässjö 2017-01-03

Efter den fantastiska urladdningen och den sköna segern hemma mot Uppsala så ska Nässjö nu på tisdag ta sig an Malbas på bortaplan. En svårare uppgift än vad många tror och Nässjö måste komma ut lika redo för match som senast för att kunna resa hem med en seger. Nässjö har vunnit lagens tidigare två möten denna säsong men båda dessa matcher har varit jämna och Nässjö har avgjort först under matchernas fjärde period.

nb_uppsala1_wtj026

 

Malbas Basket har haft en tuff första halva av säsongen och laget är jumbo och står så här långt på endast en seger och hela fjorton förluster. Lagets enda seger togs på hemmaplan mot Borås och laget har i dagsläget fyra poäng upp till den åttonde och sista slutspelsplatsen, Malbas som gjorde en riktigt stark första säsong i Basketligan har inte ännu kunnat återupprepa den fina insatsen, men man har fortfarande halva säsongen på sig.

I Nässjö Basket är det verkligen mungiporna uppåt efter två starka hemmasegrar mot Borås och Uppsala. Laget har uppträtt med en hög energi över hela banan och laget blir mycket spännande att följa under vårsäsongen. Senast fick Wictor Grenthe lämna sent återbud pga feber och hans medverkan avgörs på matchdagen, I övrigt räknar Nässjö kunna ställa upp med ordinarie lag.

#GoGreens#GoGreens#GoGreens#GoGreens#GoGreens#GoGreens#GoGreens

Text: Nässjö Basket

Foto: Tomas Jansohn

Nässjö krossar Malbas på bortaplan

Nässjö Basket visar återigen att formen är bra och man vinner bekvämt kvällens bortmatch mot Malbas med förkrossande 91-54. Nässjö tog kommandot direkt från start och gav aldrig Malbas någon chans vilket siffrorna 24-10 efter första perioden bevisar och Nässjös tredje raka seger var ett faktum.

nb_liga_karimw_wtj032

Nässjös lagkapten Karim Wazzi och hans mannar kom till Malmö för match mot Malbas med två meriterande segrar i ryggen och laget satte upp ett högt tempo från början och efter bara ett par minuters spel var Nässjö i 11-2 ledning och laget fortssatte pumpa på under hela första perioden och efter tio spelade minuter och ledning 24-10 så kändes tillställningen närmst avgjord. Auston Barnes och Mantas Griskenas är kliniska i avsluten och duon svarar för en grym första period offensivt. Hela Nässjös lag stoppar Malbas effektivt i defensiven och Malbas anfall känns sönderscoutat av Nässjös lagledning.

Nässjö slappnar av tillfälligt i Q2 och tappar i intensitet i försvarsspelet. Malbas främsta spelare Sebastian Åris och Fredrik Larsson utnyttjar detta och matchen får tillfälligt liv när Malbas närmar sig poängmässigt främst i den senare delen av perioden.

Nässjö visade återigen från första sekund av den tredje perioden att de är ett mycket starkare basketlag än Malbas och efter att Nässjös startuppställning ökat tempot så är ledningen ganska snart uppe i 20 poäng och matchen definitivt avgjord. Nässjö kan briljera och bjuder på många fina spel under resten av matchen och matchens absoluta delikatess svarar Karim Wazzi för med ett härligt pass bakom ryggen friställer han medspelare för enkla två poäng.

nb_liga_kristianht_wtj060

Nässjö spelar just nu en härlig tempofylld basket. Laget lyser av självförtroende och Coach Felix Alonso har en djup bänk att jobba med. Många spelare stiger fram ikvällens match men extra roligt att se Karim Wazzi och Kristian Heder Ternell prestera på högsta nivå. Karim och ”Kirre” gör sina sjätte säsonger i Nässjölinnet och har varit med ”hela” vägen i Nässjös utveckling och de får båda mycket speltid av sin coach ikväll. De tar verkligen vara på denna och levererar såväl i anfall som försvar. Auston Barnes och Mantas Griskenas är högprocentiga och de visar en härlig inställning och leder laget offensivt. Dartaye Ruffin blixtrar till och han visar att formen sitter där men hans krafter kan sparas ikväll och han kan på det sätt komma ut med pigga ben till fredagens hemmamatch mot Jämtland,

För Nässjö är nästa uppgift Jämtland hemma i sporthsllen på fredag och visst är det upplagt för en riktig basketfest!!!!!!

#GoGreens#GoGreens#GoGreens#GoGreens#GoGreens#GoGreens#GoGreens#GoGreens

Statistik: http://www.basket.se/Resultat/Matcher?id=18454&game_id=3356179&league_id=undefined&season_id=93259

Text: Nässjö Basket

Foto: Tomas Jansohn