Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    
KFUM Nässjö Basket

Matchstart: 2016-10-25 19:04

Norrköping Dolphins – Nässjö Basket
88-54

Laginformation: Nässjö Basket

Trupp Sammanlagd statistik Avancerad statistik

Laginformation: Norrköping Dolphins

Trupp Sammanlagd statistik Avancerad statistik

Inför Norrköping- Nässjö Basket

En mycket svår uppgift väntar Nässjö Basket i morgondagens match uppe i Norrköping. Ett på förhand favorittippat Norrköping Dolphins som alltid är riktigt stabila hemma i Stadium Arena har inlett serien med en stark hemmavinstvinst mot Luleå men två förluster på bortaplan mot Borås och Södertälje.

 

Cole Darling och Abdou Medjedoub valde lämna Nässjö Basket efter fina insatser den förra säsongen och båda dessa herrar återfinns nu i Norrköping. Darling har inlett säsongen strålande och han har kanske varit Dolphins främste så här långt.  Ingen som följde Nässjö förra året är förvånad då Cole är en fantastiskt duktig spelare och här måste Nässjö lyckas hitta försvarsvapen för att ha chans vinna morgondagens match. Abdou har haft en blygsammare roll i inledningen men han har ruskigt stor potential och kommer säkert visa inom kort vilket framtidslöfte han är. Som alltid när Norrköping står för motståndet så finns Joakim Kjellbom i tresekunders och Kjellbom har precis som Darling haft en bra första del av serien och den svenske landslagscentern visar inga som helst tecken på att kroppen skulle vara trött efter en tuff landslagssommar.

Nässjö Basket kommer från en tuff match mot Södertälje Kings. Förlust 67-73 i en tät match, men ändå många tecken på att laget börjar hitta rätt i sitt spel och det ska bli intressant att se hur laget kommer ut till match. Nässjö och Norrköping har under de senaste säsongerna haft tuffa och täta drabbningar och mycket talar för ytterligare en imorgon.

nb_stalje1_wtj082

För första gången denna säsongen ser det ut som Nässjö kan mönstra fullt lag men det finns fortfarande ett litet frågetecken för William Gutenius och hans medverkan avgörs på matchvärmningen.

#Gogreens

 

Totalt fiasko mot Dolphins

Nässjö Basket svarar för kanske tidernas bottennapp ikvällens bortamatch mot Norrköping Dolphins och förlorar med 88-54!

Nässjös fans har vant sig vid ett Nässjö Basket som de senaste säsongerna fightats och aldrig gett upp matcherna men ikväll var det ett Nässjö som lämnade Stadium Arena som dubbla förlorare. Matchen förlorades med klara siffror men än värre är att Nässjö totalt spelar utan heder i sista perioden och förlorar den med 33-13. Det finns inga som helst ursäkter för att sluta spela och förhoppningsvis är detta den enda och sista gången som detta händer.

Ett Nässjö utan finess i anfall kör totalt fast från första minut i kvällens match. Norrköping dominerar från uppkast och Nässjös spelare ser märkbart ointresserade ut och det dröjer ca 3.30 min innan Nässjö genom Auston Barnes kan spräcka nollan i poängprotokollet.  Norrköping kommer ut med ett tät man man försvar men det är inte mer än förväntat. Nässjös spelare söker avslut utifrån med noll resultat. Ingen och då menar vi absolut ingen försöker på allvar slå sin man för skapa övertag offensivt alternativt dra foul. Nässjö gör det lätt för Dolphins som utan problem kan plocka ner försvarsreturerna och gå till attack.

Dolphins kan på ett märkfullt enkelt sätt besegra Nässjö med förkrossande siffror och visst det händer under en lång säsong att enstaka matcher är långt under normal standard och ikväll var en sådan kväll. Matchen var av låg basketligankvalitet och det är mer ett Nässjö som underpresterar än ett Dolphins som briljerar.

Nässjö möter redan på fredag Luleå BCpå hemmaplan och det finns alltså chans till snabb revansch.

 

NB_S_wTJ018

 

Statistik från kvällens match: http://www.basket.se/Resultat/Matcher?id=18454&game_id=3356067&league_id=undefined&season_id=93259