Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    
KFUM Nässjö Basket

Matchstart: 2017-01-13 19:04

Umeå – Nässjö Basket
49-79

Laginformation: Nässjö Basket

Trupp Sammanlagd statistik Avancerad statistik

-Inför Umeå mot Nässjö Basket 2017-01-13

Nässjö Basket är  sedan förlusten uppe i Luleå på Luciadagen obesegrade och efter fyra raka segrar så ska laget försöka förlänga sviten uppe i Umeå.

nb_umea_wtj007

 

Karim blickar uppåt……

Nässjö Basket har besegrat Umeå i två möten redan denna säsongen men matcherna har varit riktigt jämna och senast i Nässjö Sporthall var Umeå det klart bättre laget i fjärde perioden men Nässjö kunde hålla undan med liten marginal.

Sedan den matchen har Umeå förstärkt sin uppställning med kanske Sveriges främste spelare på bakplan, nämligen Rudy Mbemba. Rudy snittade ca 20 poäng vid sina tre framträdanden i december med Umeå och laget vann två av dessa. Dessvärre för Umeå så ådrog han sig en skada i mötet med Dolphins den 20 december och han därefter rehabiliterat sin skada och hans medverkan i mötet mot Nässjö är oklar. Ett Umeå utan Mbemba är även det ett svårslaget lag, speciellt uppe i Umeå. Laget innehåller många bra spelare och de är ett storvuxet lag som ofta vinner returtagningen och spelar fysiskt i det målade området.

Nässjö är inne i ett härligt flyt vilket fyra raka segrar visar. Senast mot Jämtland fick man inte spelet att stämma fullt ut under inledningen av matchen men med en grym forcering tog man matchen till förlängning som man sedan vann rättvist. Nässjö som för närvarande återfinns på en fjärde plats i en haltande tabell måste komma upp till Umeå fullt fokuserade på uppgiften. Ska laget fortsatt kunna vara med och fightas om placeringarna som innebär hemmafördel i kvartsfinalspelet så är en match mot Umeå närmast ett måste att vinna. Det finns egentligen inget som talar emot Nässjö. Laget har tränat bra sedan senaste matchen och man reser redan under torsdagen upp till Umeå för att sedan under fredagen kunna träna lätt och därefter ha full koncentration på matchen.

#GoGreens#GoGreens#GoGreens#GoGreens#GoGreens#GoGreens#GoGreens#GoGreens#GoGreens

Text: Nässjö Basket

Foto: Tomas Jansohn

Historiska femte raka för Nässjö Basket efter att man krossat Umeå på bortaplan

Nässjö Basket besegrar Umeå ikväll på bortaplan med siffrorna 49-79 och tar därmed sin femte raka seger i Basketligan. Fem raka segrar har aldrig Nässjö tidigare lyckats med på Basketliganivå och laget visar att man fått ihop sakerna och laget är inne i en härlig flow!

nb_malbas1_wtj073

Nässjö Basket kommer ut fokuserat och tar direkt ett stabilt grepp om händelserna ute på banan. Auston Barnes visar vägen offensivt med stabilt skytte och samtliga Nässjöspelare gör jobbet i defense och man leder rättvist 19-12efter q1. Umeå visar upp kraftiga problem framför allt offensivt och Nässjös intensiva försvar saknar hemmalaget nycklar för att låsa upp.

Andra perioden håller låg kvalitet. Båda lagen har stora problem att få bollen i nät och perioden har lågt underhållningsvärde. Nässjö går till pausvila med ledning 22-34. Känslan är ändå att Nässjö bevakar allt som händer ute på banan och det är egentligen bara en tidsfråga innan smålänningarna rinner ifrån poängmässigt. Bra period av Karim Wazzi som styr laget och producerar offensivt.

Nässjö inleder tveksamt i q3 och Umeå gör snabbt 4-0 men Reginald Johnsson svarar med 5 snabba poäng och därefter en snygg assist till Dartaye Ruffin och därmed Nässjöledning 41-26. Nässjö fortsätter med ett intensivt försvar och stoppar Umeå åtskilliga gånger och när man samtidigt höjer tempot offensivt så ökar man snabbt försprånget och är uppe i 20 poängsledning åtta minuter in i q2, Resultat efter q3 58-39 till Nässjö efter en bra period. Matchen känns avgjord efter att Nässjö presterat på hög nivå.

Q4 är föga dramatisk och båda lagen spelar mest av perioden, Nässjö håller Umeå på låga poäng (49) efter fortsatt defensiv toppinsats och vinner utan problem. Hela laget bidrar till segern och coach Alonso kan spela alla spelare i stort sett lika mycket under matchen vilket är en styrka.

Nässjö Basket har verkligen hittat rätt vilket fem raka segrar är ett bevis på. Efter en inledning av säsongen med ojämna prestationer så har man den senaste månaden jämnat ut insatserna över 40 minuter och starkt försvarsspel har skapat utrymme för snabba spelvändningar och enkla poäng. Laget visar upp en härlig inställning till uppgiften match efter match och det är en märkbar skillnad i prestation efter matchen uppe i Luleå i december, vilket var kvällen senast Nässjö förlorade. Nässjös trupp är jämn och samtliga bidrar varje kväll och man är inte beroende av enskilda individer vilket ger betalt. Storsegrar på bortaplan mot lag lägre ner i tabellen och säkra vinster på hemmaplan mot högkvalitativa svenska lag som Borås, Uppsala och Jämtland är ett kvitto på detta.

Nästa uppgift för Nässjö Basket är svenska mästarna Södertälje på hemmaplan nästa lördag och visst är det upplagt för utsålt och basketfest!

#GoGreens#GoGreens#GoGreens#GoGreens#GoGreens#GoGreens#GoGreens#GoGreens#GoGreens#GoGreens

 

Statistik: http://www.basket.se/Resultat/Matcher?id=18454&game_id=3356199&league_id=undefined&season_id=93259#mbt:11-400$t&0=1

Text: Nässjö Basket

Foto: Tomas Jansohn