Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    Din stad, ditt lag    
KFUM Nässjö Basket

Matchstart: 2016-10-14 19:04

Umeå Basket – Nässjö Basket
57-68

Laginformation: Nässjö Basket

Trupp Sammanlagd statistik Avancerad statistik

Laginformation: Umeå Basket

Trupp Sammanlagd statistik Avancerad statistik

Lurig bortamatch mot Umeå väntar!

Nässjö Basket reste idag norrut för match mot Umeå Basket imorgon kväll. Ett Umeå som haft en minst sagt tuff inledning med stora förluster mot såväl Luleå som Borås kommer säkerligen försöka studsa tillbaka inför sina hemmafans. Nässjöspelarna har all anledning att vara på tå från start om poäng ska kunna packas ner och resa med tillbaka hem till Småland.

nb_jamtl1_wtj022

Umeå Basket startade upp säsongen med ett på förhand hett derby mot BC Luleå men tillställningen blev en stor besvikelse för hemmalaget och detsamma gällde även bortamatchen i omgång 2 mot Borås Basket. Två stora förluster är facit efter dessa matcher och frågan är om Umeå är redo att vända trenden redan imorgon. Nässjö har all anledning att se upp. Umeå har en trupp som absolut inte ska behöva förlora med dessa stora siffror men Umeå har haft stora skadebekymmer på nyckelspelare som har försvagat laget  Amerkanska pointguarden Gerald Williams väntas vara tillbaka imorgon och om ytterligare spelare är redo för match återstår att se. Terrence Rönnestad Oglesby har varit Umeås främsta poänggörare i inledningen och denna skarpskytt kommer vi väl ihåg sedan hans tid i Borås Basket.

Nässjö Basket svarade för en bra insats i hemmaförlusten mot Jämtland senast. Små marginaler avgjorde den fighten och det var verkligen en match i publikens smak. Givetvis inte slutresultatet… men för övrigt! Högt tempo, bra skytte och spelare som visade känslor från minut 1. Förra årets bortamatch i Umeå förlorade Nässjö efter en inte 100% insats och vi vet att coach Alonso förberett laget på att denna match vinner man inte utan ha fullt fokus på uppgiften. Nässjö Basket tränar matchdagen i matcharenean och man ställer upp med 10  spelare, Wiktor och William stannar i Nässjö för rehab av sina skador.

#Gogreens

Vinst uppe i Umeå

Nässjö Basket vinner kvällens bortamatch mot Umeå Basket med 68-57. En fokuserad och bra första del av matchen lägger en god god grund för segern men spelet haltade ordentligt i andra delen men det viktiga var segern och två vinster på de första tre matcherna lovar gott inför framtiden.

Nässjö startade kvällens bortamatch mot Umeå Basket riktigt fokuserat och ett stabilt förvarsspel var nyckeln för att få Umeå ur spel. Nässjö och framförallt Jonathan Peleg kom ut starkt och Peleg var klart vassast såväl offensivt som defensivt, Peleg tog verkligen chansen i startuppställningen. Han tog bort Umeås hittills främsta offensiva hot i form of Oglesby och dessutom så utnyttjade han Oglesbys svaga försvarsspel . Peleg var Nässjös vapen ikväll och det är härligt och se unga killar som han ta chansen  när den kommer och troligtvis kommer D-leauge meriterade Oglesby drömma mardrömmar om Nässjös unge SG i natt.

Nässjö var upp 16 poäng efter halva matchen och det fanns inget som pekade på att Umeå skulle komma in i matchen. Tyvärr för alla Nässjöfans som följde tillställningen så kom Nässjö ut med klart sämre inställning inför Q3 och man bjöd verkligen in Umeå i matchen. Umeå fick energi av flera raka trepoängare men det var egentligen inte Umeå som blev klasser bättre utan det var Nässjö som sjönk i kvalitet över hela banan. Visst satte Oglesby några skott och visst höjde sig Umeå något men den den tredje perioden var ingen bra basketunderhållning och matchen höll låg kvalitet.

Nässjö höjer kvaliteten i försvarsspelet i Q4 och det är avgörande för att resa hem med segern. Anfallsspelet höll fortsatt låg kvalitet och att göra 13 poäng på ett sargat Umeå i Q4 är givetvis ingen bedrift men ett Nässjö utan Mantas Griskenas i Q4 kunde inte bättre ikväll. Mantas  fick lämna planen i Q3 efter en fotledsdistorsion och förhoppningsvis är det inte värre utan att han är tillbaka till nästa veckas match mot Södertälje.

nb_jamtl1_wtj016

Nässjö vinner och bärgar två viktiga poäng och när man summerar säsongen så kommer inte kvaliten när de införskaffades diskuteras men visst finns det frågetecken efter tre omgångar trots två vinster, Nässjö ställde ikväll upp utan William Gutenius och Wictor Grenthe och båda dessa herrar tillhör toppskiktet av svenska spelare i  ligan men Nässjös importer måste upp i kvalitet. Auston Barnes visade hög kvalitet mot Malbas, Hans insats var ok mot Jämtland men osynlig ikväll. Milos Latkovic har mycket att bevisa efter tre omgångar, Styr laget bra men skottprocenten är låg och felprocenten är hög och hittills har backup guarden Karim Wazzii varit klart bättre. Bra betyg för Wazzi men inte för Latkovic. Dartaye Ruffin var 3/13 ikväll men annars har han visat att han är ett steg bättre för varje säsong i Basketligan och hans försvarspel håller alltid högsta klass. Utropstecknet är utan tvekan Jonathan Peleg. Bäst ikväll och stabila insatser innan dess och med han och Daniel Eliasson har Nässjö riktigt bra shootingguards och båda dessa herrar har hittills visat att Nässjö inte behöver vara oroliga över kvaliteten på position 2.

I nästa omgång väntar svenska  mästarna Södertälje och det blir en riktig värdemätare för årets Nässjö Basket

Statistik från kvällens match: http://basketliganherr.se/game/2753687/#stf

#Gogreens